вівторок, 16 лютого 2021 20:08

Трагедія в ліцеї: відомо, чим отруїлися семикласниці

Трагедія в ліцеї: відомо, чим отруїлися семикласниці
7-класниці із академічного ліцею "Гармонія" у Боярці на Київщині отруїлися спазмалітиком. Одна померла, інша - у важкому стані в лікарні. Фото: gymnasium-boyarka.in.ua

7-класниці із академічного ліцею "Гармонія" у Боярці на Київщині отруїлися спазмалітиком "Дротаверином" (аналог "Но-шпа"). Випили по 40 таблеток.

Ліки придбали в аптеці поруч із навчальним закладом. Пили у вбиральні школи. Про це кореспондентові Gazeta.ua розповіла Марія Дідковська-Бідюк із обласної поліції.

"Пішли серед навчального процесу в аптеку по ліки. Повернулися до школи пити. Одна з дівчат написала однокласниці повідомлення, що допиває сорокову таблетку. Коли ті прийшли у вбиральню – одна зі школярок вже була непритомна. Її не врятували. Іншу забрали до лікарні, стан важкий", - розповіла Марія Дідковська-Бідюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Школяр наївся наркотиків на уроці

Дирекція школи ситуацію не коментує. Розповідати про стан дівчини, яка вижила, лікарям заборонили її родичі.

Однокласники кажуть, обидві дівчини гарно вчилися, дружні й товариські. Їх не було майже цілий урок. Ідею напитися таблеток могли взяти із мережі Tik-Tok. Начебто там було відео, в якому говорилося випити 40 таблеток даного спазмалітику і подивитися, що буде.

Усі обставини трагедії з'ясовують слідчі. Уже відомо, що вчинок дівчат не пов'язаний із участю у "групах смерті".

Трагедія сталася 16 лютого в академічному ліцеї "Гармонія". Дівчата - учениці 7-го класу. Голова Київської облдержадміністрації Василь Володін дав доручення профільним службам провести термінове розслідування трагічного випадку.

Зараз ви читаєте новину «Трагедія в ліцеї: відомо, чим отруїлися семикласниці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі