вівторок, 25 квітня 2017 06:01

"Топаз, дай команду!" - антимайданівця затримали за заклики ввести війська

"Топаз, дай команду!" - антимайданівця затримали за заклики ввести війська
Ігнат Кромський 2,5 роки сидить у слідчому ізоляторі за відеозвернення до Путіна / фото: Фокус

Антимайданівця Ігната Кромского, відомого на прізвисько "Топаз", співробітники СБУ повторно затримали 25 квітня 2014-го. Призивав російського президента Володимира Путіна ввести війська в Харків.

"Я прошу Владимира Владимировича, чтобы он оказал нам помощь. Я не прошу дать нам оружие. Введите хотя бы войска, чтоб они защитили нас. Так, как вы защитили Абхазию и Осетию", - заявляв він.

Вперше Крамського затримали 28 березня 2014 року за штурм Харськівської ОДА. Ленінський райсуд Харкова посадив його під домашній арешт з електронним браслетом. Ігнат зламав його й утік. 25 квітня "Топаза" вдруге арештували в Донецьку і перевозять в Харків. З того часу від знаходиться у слідчому ізоляторі Холодна Гора.

Про "Топаза" заговорили, коли 20 лютого 2014 року разом з іншими антимайданівцями побив журналіста Сергія Рульова.

20 лютого 2014 року Рульов прийшов до парку знімати Антимайдан в Маріїнський парк Києва. "Топаз" у чорній масці та касці заєявив, що є головним у Маріїнському парку. Журналіст попросив Топаза показати, що, де і як відбувається у парку. А коли почав знімати інших присутніх, ті повалили його на землю і почали бити.

Рульов почав кичати, що він свій. Вигукував: "Топаз, дай команду".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як врятували Харків: адміністрацію звільнили від сепаратистів за 5 хвилин

Ігната Кромського продовжують судити у Харкові. Інкримінують масові заворушення, незаконне заволодіння транспортним засобом та посягання на територіальну цілісність і недоторканність України. Йому загрожує до 15 років тюрми.

Одіозний Сергій Рульов після втечі Януковича поїхав за ним до Росії. Активно висвітлював анексію Криму та війну на Донбасі. Саме йому приписують вигадку про "слов'янського розіп'ятого хлопчика". 8 квітня Рульова затримала поліція міста Кропоткін Краснодарського краю Росії. Він змімав на камеру тепловози на залізничній станції міста. За російськими законами - це об'єкт де зйомки заборонені. Суд заарештував пропагандиста на 15 діб.

Зараз ви читаєте новину «"Топаз, дай команду!" - антимайданівця затримали за заклики ввести війська». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі