понеділок, 15 червня 2015 13:08

Терористи збільшують територію обстрілів. Карта РНБО
3

Ситуація на Донбасі. 15 червня
Фото: mediarnbo.org
Ситуація на Донбасі. 14 червня
Ситуація на Донбасі. 13 червня

Терористи не припиняють обстрілів позицій сил АТО і населених пунктів, що призводить до руйнувань інфраструктури, вбиває та ранить наших цивільних мешканців.  

Про це в ході брифінгу повідомив речник Адміністрації президента України з питань АТО Андрій Лисенко, передає Gazeta.ua.

"Зберігається негативна тенденція до розширення географії активних бойових дій. Бойовики відкривають вогонь на раніше відносно спокійних ділянках лінії зіткнення, при цьому противник продовжує брехливу пропагандистську капанію з дискредитації сил антитерористичної операції з метою маскування своєї агресії.

На Маріупольському напрямку вчора бойові дії велися лише у селищі Широкине. Традиційно бойовики активізувалися у другій половині дня. Крім стрілецької зброї там зафіксовано використання 122-міліметрових гармат та реактивних установок "Град-П" ("Партизан").

На Донецькому напрямку ворожий вогонь по наших позиціях із застосуванням важкого озброєння в районі аеропорту не припинявся цілий день. Біля смт Верхньоторецьке, де розташована важлива залізнична станція "Скотувата", наші прикордонники вдало відбили напад диверсійно-розвідувальної групи бойовиків. 

В околицях Горлівки зберігається неспокійна обстановка: бойовики намагаються знайти слабкі місця у нашій обороні у її західних, північних та східних передмістях. Аналогічна ситуація південніше - у Мар'їнському районі, там бойовики відкривали вогонь по позиціях біля 5 різних населених пунктів. Зокрема учора вранці по Новомихайлівці був випущений один повний залп із установки "Град", який дорівнює 40 реактивним зарядам, а потім розпочався танковий обстріл наших позицій.

На Луганському напрямку факти порушення режиму тиші з боку противника зафіксовано на широкій ділянці фронту - від Попасної до Щастя. По селищу Троїцьке вчора було випущено не менше 30 ракет із установки залпового вогню "Град". Вогонь вівся з боку окупованого міста Стаханов, до якого по прямій від Троїцького менше 20 км. Також неспокійною була ситуація у Кримському і Новотошківському, де противник учора вранці провів мінометний обстріл наших позицій", - розповів Лисенко.

Він також повідомив про 25 прольотів ворожих БПЛА над Донбасом.

Зараз ви читаєте новину «Терористи збільшують територію обстрілів. Карта РНБО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі