пʼятниця, 14 березня 2014 11:56

"Терорист, який хотів вбити Путіна" попросив українське громадянство

"Терорист, який хотів вбити Путіна" попросив українське громадянство
Адам Осмаєв попросив громадянство України. Фото: polit.ru

Адам Осмаєв, якого звинувачують у підготовці теракту з метою замаху на президента Російської Федерації Володимира Путіна, попросив президента України Олександра Турчинова надати йому українське громадянство.

Про це сьогодні на прес-конференції заявила дружина Осмаєва Аміна Окуєва.

"Я є жертвою Януковича та його кремлівських покровителів. Після того, як я покинув Росію через тиск за мої погляди, я прибув в Україну і був вражений її людьми. Я звернувся до Турчинова з проханням надати мені політичний притулок, а краще громадянство, щоб я зміг стати на захист України ", - передає слова Осмаєва його дружина.

Нагадаємо, Осмаєва затримали в Одесі 4 лютого 2012 року за підозрою у скоєнні вибуху 4 січня 2012 року в Одесі. Тоді під час вибуху загинув 26-річний громадянин РФ і серйозно постраждав 28-річний громадянин Казахстану. 27 лютого в СБУ заявили, що затриманням в Одесі російські і українські спецслужби запобігли планам терористів по підготовці замаху на Путіна після президентських виборів у РФ.

Зараз ви читаєте новину «"Терорист, який хотів вбити Путіна" попросив українське громадянство». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі