четвер, 19 липня 2007 10:17

Тендерна палата звинувачує главу КРУ в хабарництві - справу передали СБУ

Тендерна палата звинувачує главу КРУ в хабарництві - справу передали СБУ
Учора було офіційно оголошено про те, що Тендерна палата України направила Президентові, РНБО та СБУ матеріали про переказ 1,83 млн гривень коштів держпідприємств на рахунки аудиторської фірми, що належить дружині глави КРУ Петра Андрєєва. Зокрема в матеріалах повідомляється, що під час проведення перевірок або ревізій органами КРУ держпідприємству, установі, організації пропонувалося скористатися послугами ТОВ Аудиторська фірма Капітал-групи (засновником є дружина Петра Андрєєва - Тетяна Андрєєва) і перевести на її рахунок значну суму.

При цьому підприємства стверджують, що надання послуг ТОВ Аудиторська фірма Капітал-групи практично не здійснюється, або відбувається їх формальне оформлення на папері.

Таким чином держпідприємства, організації, установи, переказали ТОВ "Аудиторська фірма Капітал груп" кошти в сумі 1,83 млн гривень!

Наприклад, ДК "Хліб України" - 616 тыс. грн., ДП "Конотопський Авіаремонтний завод Авіакон" - 463,9 тыс. грн., ДХК "Артем" - 327 тис. гривень.

Також гроші цій аудиторській фірмі переводили такі держпідприємства: "Укрнафта", "Дністровська ГАЕС", "Укроборонсервіс", "Укрхімтрансаміак" та інші.

У зв"язку з цим Тендерна палата України просить Президента України дати доручення СБУ і Генпрокурору провести перевірки фактів зловживань службовим становищем главою КРУ.

Раніше глава КРУ Андрєєв був відомий як фігурант скандального конкурсу краси "Міс КРУ" (переможницею якого стала, за інформацією анонімних джерел в КРУ, "улюблена" співробітниця Андрєєва), на організацію якого були використані кошти профспілки КРУ, виділені на соціальні потреби співробітників відомства, пише Обозреватель.

Зараз ви читаєте новину «Тендерна палата звинувачує главу КРУ в хабарництві - справу передали СБУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі