пʼятниця, 11 жовтня 2013 15:41

Тіло львівського хлопчика знайшли через 28 годин у каналізаційному смітті

Тіло львівського хлопчика знайшли через 28 годин у каналізаційному смітті
Фото: Ольга Швед

11 жовтня о 15:10 у каналізаційному колекторі знайшли тіло маленького хлопчика, якого цілодобово шукали 28 годин усі комунальні та рятувальні служби міста.

"Наші рятувальники вдруге проходили важку ділянку на вул. Роксоляни, за 1,5 кілометра від місця, де хлопчик впав. У цьому місці сильна течія, тіло дитинки замулило, дитя було під купою сміття. Сьогодні рівень води впав і вдалося побачити тіло. Ми ще навіть не передали його батькам", - каже заступник начальника відділу зв'язків зі ЗМІ та роботи з громадськістю ГУ ДСНС України у Львівській області Павло Василенко.

10 жовтня о 11.23 в мікрорайоні Левандівка у Львові дитина впала через неналежно закріплену металеву кришку колектора у каналізаційний колодязь на очах бабусі. До пошуку зниклої дитини було залучено понад 200 працівників ДСНС, які працювали цілодобово.

Сьогодні прокуратура міста Львова розпочала перевірку у Львівській міській раді, скеровано відповідні вимоги про обстеження вулично-шляхової мережі в органи Державтоінспекції. Після завершення таких перевірок, прокуратура вирішуватиме питання про вжиття заходів реагування. Оголошено про підозру в службовій недбалості, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК України), начальнику дільниці каналізаційних мереж західного району ЛМКП "Львівводоканал". Наразі його затримано в порядку ст. 208 КПК України. Окрім того, готується клопотання до слідчого судді про застосування до підозрюваного запобіжного заходу тримання під вартою.

На балансі ЛМКП "Львівводоканал" є понад 20 тис. водопровідних та каналізаційних колодязів, накритих люками. Середня ціна нового люка коливається від 660 до 1500 грн.

 

Зараз ви читаєте новину «Тіло львівського хлопчика знайшли через 28 годин у каналізаційному смітті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

46

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі