вівторок, 04 вересня 2018 17:08

Священик Московського патріархату не захотів відспівувати дитину

Священик  Московського патріархату  не захотів відспівувати  дитину
У селі Озеро Ківецівського району на Волині настоятель Свято-Покровського храму УПЦ отець Михайло Журомський відмовився поховати дівчинку, бо та хрещена у Київському патріархаті. Фото - Волинь24

У селі Озеро Ківецівського району на Волині настоятель Свято-Покровського храму УПЦ отець Михайло Журомський відмовився відспівати дівчинку, бо та хрещена в Київському патріархаті.

Про це розповіли родичі дитини.

9-річна Регіна Чужук 4 роки хворіла на рак. Померла в неділю, 2 вересня. Мама дівчинки Марта Чужук звернулася до сільського священика з проханням поховати дитину, пише volyn24.com.

Зі слів рідних, той поцікавився, де вона хрещена. Почувши, що дитину хрестили в Луцькому Свято-Троїцькому соборі УПЦ КП священик відмовився провести обряд поховання. Пояснив це тим, що дитина не там хрещена.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Городяни принесли дитячі іграшки, де обряд проводили священики УПЦ МП

Рідні були шоковані такою звісткою. Кажуть, що ніколи не мали конфлікту з місцевим населенням, а багато ромів є прихожанами церкви в селі Озеро.

Ховатимуть дівчинку в середу, 5 вересня. За ромською традицією, тіло покійної має пробути в хаті 2 ночі. Сім'я звернулася до священика із села Тростянець, той погодився відспівати дитину.

У Запоріжжі священик Московського патріархату Євген Молчанов під час похорону відмовився відспівувати малюка, якому був 1 рік і 9 місяців. Пояснив, що дитина хрещена в Київському патріархаті. На хлопчика з восьмого поверху впав 39-річний самогубець. Обоє загинули. Дитина стояла під під'їздом разом із батьком. Чекали на маму. Збиралися йти в гості.

Зараз ви читаєте новину «Священик Московського патріархату не захотів відспівувати дитину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

22

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі