понеділок, 05 квітня 2021 14:03

Суддю Чауса вивезли в Україну. Затримали одного з викрадачів

Суддю Чауса вивезли в Україну. Затримали одного з викрадачів
Викрадення здійснили іноземні громадяни, які виїхали з Молдови в Україну. Фото: facebook.com/yevheniya.khudzik

Екссуддю Миколу Чауса, якого звинувачують у хабарництві, вивезли в Україну. У справі щодо його викрадення у Молдові з'явився 1-й затриманий.

Про це заявив глава МВС Молдови Павел Войку, повідомляє Newsmaker. Вдалося також встановити особи частини організаторів викрадення, які вже перетнули кордон з Україною.

"Поки рано говорити про звинувачення, у нас лише 1 затриманий. Але ми вже знайшли машини, якими користувалися злочинці, зібрали відбитки пальців, знайшли їх листування, встановили особи деяких викрадачів і їхній маршрут. Чаус - громадянин України, який попросив у республіці політичного притулку. Йому відмовили, але він опротестував рішення влади в суді. Справу розглядає Вища судова палата. Неприпустимо, щоб у Молдові зникали люди - незалежно від того, чи є вони громадянами нашої країни та чи доведена їхня вина в злочині", - сказав Войку.

За словами міністра, викрадення здійснили іноземні громадяни, які виїхали з Молдови в Україну. Переписка організаторів злочину велася українською. Молдавські правоохоронні органи співпрацюють зі Службою інформації та безпеки та мають намір звернутися до українських колег у міжнародний розшук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суддя Чаус скоро може бути в Києві - адвокат Лисенко

У Молдові викрали колишнього суддю Дніпровського суду Києва Миколу Чауса. Про викрадення стало відомо 3 квітня 2021 року. Викрадення судді потрапило на відео, яке розповсюдили в мережі.

Зараз ви читаєте новину «Суддю Чауса вивезли в Україну. Затримали одного з викрадачів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі