четвер, 21 грудня 2023 21:33

Суд виніс нове рішення по Коломойському

Суд виніс нове рішення по Коломойському
Ігор Коломойський у залі суду. Фото: Стас Юрченко, Ґрати

Київський апеляційний суд залишив олігарха Ігоря Коломойського під вартою до 26 січня.

Суд зменшив розмір застави до 2 млрд 700 тис. грн. Про це у четвер повідомили "Суспільне".

Коломойського хотіли взяти на поруки восьмеро людей, зокрема ведуча телеканалу "1+1" Алла Мазур.

Адвокати Коломойського просили скасувати рішення Шевченківського суду, або ж змінити запобіжний захід на цілодобовий домашній арешт із носінням електронного браслета.

Серед основних причин - погіршення стану здоров'я Коломойського. На засіданні виступив його лікар Олександр Родинський, щоб це підтвердити.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суд скасував закриття справи "Роттердам+"

"Я чую побоювання прокурорів, що Ігор Валерійович може впливати на свідків, але вони можуть обмежити коло спілкування", - заявила Алла Мазур.

"Якби я був на волі, жив би у Дніпрі, або переїхав у Київ, і ходив би в БЕБ (Бюро економічної безпеки. - Gazeta.ua) як на роботу. Ризиків ніяких немає: не втікатиму, не впливатиму на свідків і не знищуватиму документів", - сказав на засіданні Коломойський.

У вересні Національне антикорупційну бюро оголосило підозру Коломойському у заволодінні 9,2 млрд грн ПриватБанку.

За даними слідства, у січні-березні 2015 року кінцевий бенефіціар банку розробив план заволодіння коштами. Щоб у подальшому профінансувати підконтрольну офшорну компанію і збільшити власну частки у статутному капіталі банку. Крім Коломойського, підозри у справі оголосили ще п'ятьом особам.

Коломойському повідомили про підозру у шахрайстві і відмивання майна, одержаного злочинним шляхом. Суд обрав олігарху запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою застави.

Зараз ви читаєте новину «Суд виніс нове рішення по Коломойському». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі