понеділок, 24 листопада 2014 15:10

Суд дозволив затримати керівників "Укргазвидобування"

Суд дозволив затримати керівників "Укргазвидобування"

Печерський районний суд Києва рішенням від 20 листопада санкціонував затримання голови правління ПАТ "Укргазвидобування" Сергія Костюка і його заступника.

Про це повідомила прес-служба прокуратури Києва.

"Надано дозвіл на їх затримання і доставку в суд для обрання запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою", - йдеться в повідомленні.

Прокуратура Києва підозрює голову правління "Укргазвидобування" і його заступника у зловживанні службовим становищем, яке призвело до збитків для держави на суму понад 16,8 мільйона гривень.

"Як встановлено в ході досудового розслідування, в березні поточного року між ПАТ та приватною компанією, що належить одній з найбільших в Україні мереж АЗС, підписаний договір про постачання зрідженого газу. Надалі, діючи всупереч інтересам держави, голова правління "Укргазвидобування" і його заступник підписали додаткові угоди до цього договору. Як результат, комерційна структура незаконно отримала право на отримання майже 18 тисяч тонн палива без передоплати і за значно нижчою ціною", - йдеться в повідомленні.

Досудове розслідування веде ГУ СБУ в Києві та Київській області, прокуратура Києва - здійснює процесуальне керівництво.

Зараз ви читаєте новину «Суд дозволив затримати керівників "Укргазвидобування"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі