вівторок, 21 серпня 2018 10:36

Стрілянина в Харкові: поліція розкрила подробиці про зловмисника та вбиту ним дружину

Стрілянина в Харкові: поліція розкрила подробиці про зловмисника та вбиту ним дружину
Повідомили ім'я зловмисника, який влаштував стрілянину біля міської ради Харкова. Це 47-річний Олександр Поярков. За кілька годин до стрілянини у центрі міста він убив свою дружину – 42-річну Наталію Пояркову. Фото - Facebook Антона Геращенка

Повідомили ім'я зловмисника, який влаштував стрілянину біля міської ради Харкова. Це 47-річний Олександр Поярков. За кілька годин до стрілянини у центрі міста він убив свою дружину – 42-річну Наталію Пояркову. Про це під час брифінгу повідомив очільник поліції області Олег Бех.

"О 23.30 напередодні до Холодногірського відділення поліції надійшла інформація, що у провулку Токарійскому, 6/3 знайдена жінка з вогнепальними пораненнями. Її знайшли родичі. Вона лежала біля ліжка, прикриваючись руками", - розповів Бех.

Під час обшуку в будинку знайшли багато вогнепальної зброї, патрони та професійний токарський станок, на якому, ймовірно, виготовлялася зброя.

"Знайшли багато вогнепальної зброї, патрони і токарський станок. Вилучено автомат із прицілом "Скорпіон", 4 пістолети, гвинтівку з оптичним прицілом, 230 патронів, банку з металевою стружкою, порох", - додав Бех.

Пояркови одружилися у вересні 2014-го. До того 10 років жили у цивільному шлюбі. У жінки є 26-річний син від першого шлюбу. Порчков також мав сина, він з ними не проживав. Встановлені батьки нападника – 72-річний батько та мати, 68 років.

Поярков з 1990-х працював слюсарем-рехтувальником. Ремонтував автотранспорт. 31 травня 2018-го його звільнили.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нічна стрілянина в Харкові: показали відео з камер спостереження міськради

"Знайомим розповідав, що звільнився через невиплату зарплати. Через це став випивати, на місці було багато пляшок. Був у депресії. За словами свідків, жінка розповідала, що вони скандалили. Хотіла розлучитися. Того вечора чоловік був п'яний. Під впливом алкоголю застрелив дружину. Знайшли такі ж гільзи і під міськрадою", - сказав Бех.

Основні слідчі дії закінчені. Стрільця впізнали родичі. Все вилучили і відправили на експертизи, щоб з'ясувати, чи не причетний до інших інцидентів. Він був військовозобов'язаним. Є інформація, що був снайпером. Зараз це перевіряється.

У ніч проти 20 серпня біля Харківської міськради сталася стрілянина. Невідомий чоловік поранив охоронця та зайшов до будівлі. Після – вийшов, почав стріляти у патрульних, одного з них поранив смертельно. Поліцейські відкрили вогонь у відповідь, застреливши чоловіка.

Зараз ви читаєте новину «Стрілянина в Харкові: поліція розкрила подробиці про зловмисника та вбиту ним дружину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі