четвер, 20 жовтня 2011 11:31

Страйк у Греції переріс у запеклі зіткнення
8

Фото: Фото: Reuters

У ході загального страйку в Греції сталися сутички демонстрантів і поліції біля будівлі парламенту. Як повідомляє 19 жовтня Agence France-Presse, близько 200 протестувальників почали закидати поліцейських пляшками з запальною сумішшю, ті відповіли сльозогінним газом.

Афінським органам правопорядку довелося вибудувати навколо парламенту загородження. Тим не менш, демонстранти, за свідченням кореспондента Reuters, зуміли пробитися на сходи будівлі.

Пізніше протестувальники підпалили будку охорони біля могили Невідомого солдата і атакували будку поліції недалеко від будівлі міністерства фінансів. Ще одна група активістів зіткнулася з поліцією в районі престижного готелю. Також зафіксовані випадки мародерства.

В іншій частині грецької столиці поліція придушила акцію страйкуючих таксистів. Автовласники стали підпалювати сміттєві баки, переповнені через тривалий страйк прибиральників. Поліція розігнала таксистів сльозогінним газом.

Раніше повідомлялося, що в день загального страйку влада закрила дві найближчі до будівлі парламенту станції метро і посилили присутність поліції у посольств та урядових установ.

Загальна кількість демонстрантів у центрі Афін AFP оцінює в 70 тисяч осіб. По всій країні в акціях проти економічної політики уряду, за даними поліції, бере участь 125 тисяч осіб. Профспілки заявляють про 200 тисяч учасників демонстрацій.

Крім Афін, велика демонстрація пройшла в Салоніках. За даними BBC News, вона зібрала 15 тисяч людей. AFP повідомляє, що тут також не обійшлося без насильства: група зі 100 протестуючих атакувала урядову установу, закидавши її пляшками із запальною сумішшю.

Загальний страйк у Греції триватиме два дні. Держслужбовці, приватні підприємці та інші верстви населення виступають проти планів уряду значно урізати бюджетні витрати. Якщо влада не проведе відповідний пакет заходів, Греція ризикує не отримати від Євросоюзу фінансової допомоги, необхідної для порятунку країни від дефолту.

Зараз ви читаєте новину «Страйк у Греції переріс у запеклі зіткнення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі