вівторок, 05 травня 2020 17:34

Стосовно Януковича розпочнуть процедуру екстрадиції

Стосовно Януковича розпочнуть процедуру екстрадиції
Януковича заочно взяли під варту. Фото: pixabay.com

Суд заочно взяв під варту Віктора Януковича, це дасть змогу розпочати процедуру екстрадиції та звернутися за дозволом на спеціальне розслідування.

За повідомленням Офісу Генпрокурора, Печерський районний суд столиці обрав четвертому президенту України запобіжний захід у вигляді тримання під вартою у кримінальному провадженні за фактом захоплення державної влади.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Допит Януковича: адвокати підготували пропозицію слідчим

У період вересня – жовтня 2010 року обвинувачуваний вчинив дії, спрямовані на незаконне збільшення обсягу його владних повноважень як президента України. Зокрема, він без рішення Верховної Ради повернув Конституцію України від 28 червня 1996 року, яка суттєво обмежила повноваження уряду та парламенту на користь президента.

Рішення суду надає право стороні обвинувачення розпочати стосовно Януковича процедуру екстрадиції. Також прокурори звертатимуться до суду за дозволом на здійснення спеціального досудового розслідування.

Податкову службу України очолив чиновник часів Януковича Олексій Любченко.

Зараз ви читаєте новину «Стосовно Януковича розпочнуть процедуру екстрадиції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі