четвер, 03 травня 2007 13:45

Стоматолог зламав щелепу пацієнтові в Харкові

Лікар однієї з центральних районних лікарень Харківської області "рятуючи" пацієнта, зламав йому щелепу долотом. За цим фактом прокуратура Харківської області порушила кримінальну справу.

Як повідомив старший прокурор відділу обласної прокуратури Олексій Пащенко, факт професійної халатності лікаря виявили в ході перевірки дотримання вимог законів України "Основи законодавства України про охорону здоров"я" і "Про лікарські засоби".

Встановили, що в стоматологічне відділення лікарні звернувся пацієнт, у якого сильно болів зуб. Під час його видалення лікар порушив методику застосування долота, що надалі призвело до перелому щелепи у пацієнта.

Кримінальну справу порушили за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.140 Кримінального кодексу України (неналежне виконання професійних обов"язків медичним працівником). У справі продовжується досудове слідство.

За словами Олексія Пащенко, у разі доказу в суді провини хірурга-стоматолога він може понести покарання у вигляді позбавлення свободи строком на 2 роки.

Всього ж за результатами перевірки, окрім порушення кримінальної справи, внесено 29 розпоряджень, 11 подань, винесено 22 ухвали про порушення провадження про адміністративне правопорушення.

До дисциплінарної відповідальності притягнуто 14 посадовців. За актами прокурорського реагування до бюджету відшкодовано майже 8 тис. грн, передає УНИАН.

Зараз ви читаєте новину «Стоматолог зламав щелепу пацієнтові в Харкові». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі