середа, 05 жовтня 2022 10:17

Спецтема: Війна Росії проти України

Стало відомо, звідки Росія атакувала Білу Церкву дронами Shahed-136

Стало відомо, звідки Росія атакувала Білу Церкву дронами Shahed-136
5 жовтня близько 3:00 по місту Біла Церква росіяни вдарили іранськими дронами-камікадзе Shahed-136. Фото: ілюстративне, mil.in.ua

Російські окупанти атакували Білу Церкву на Київщині приблизно 12 дронами-камікадзе, випущеними з півдня України.

Збити вдалося шість, заявив речник Повітряних сил України Юрій Ігнат під час телемарафону "Єдині новини" 5 жовтня, передає Gazeta.ua.

"Шість було збито: три – зенітно-ракетними військами на півдні, а ще три – авіацією Повітряних сил", – розповів Ігнат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Іранські дрони не вирішують стратегічні завдання Росії – Братчук

За його словами, таким чином Росія шукає слабкі місця в протиповітряній обороні України.

"Їх (дрони. – Gazeta.ua) треба збивати всіма наявними засобами", – додав Ігнат.

5 жовтня близько 3:00 по місту Біла Церква росіяни вдарили іранськими дронами-камікадзе Shahed-136 ("Шахід-136"). Усього було шість влучань та вибухів. Постраждала одна людина. Також зазнала пошкоджень інфраструктура, повідомив голова Київщини Олексій Кулеба. На місцях влучань триває ліквідація наслідків обстрілів, зокрема пожежі.

У ПСУ повідомили, що цієї ночі шість дронів Shahed-136 знищили зенітні ракетні підрозділи Повітряних сил на півдні України. Однак не уточнювалося, що збиті безпілотники мали атакувати Білу Церкву.

4 жовтня підрозділи протиповітряної оборони знищили три безпілотні розвідники "Орлан-10" в Бериславському та Миколаївському районах та два гелікоптери Мі-8 та Мі-24 в районі Костромки й Брусківського.

Зараз ви читаєте новину «Стало відомо, звідки Росія атакувала Білу Церкву дронами Shahed-136». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі