субота, 24 травня 2014 11:58

Стали відомі подробиці бою, в який потрапив батальйон "Донбас"

Стали відомі подробиці бою, в який потрапив батальйон "Донбас"

Батальйон Донбас потрапив в ретельно сплановану засідку і до нього на підкріплення не прийшов ніхто, хоча все керівництво українських силовиків було в курсі подій. Про це на своїй сторінці в Facebook написав керівник групи "Інформаційний опір" Дмитро Тимчук.

"Щодо бою за участю батальйону "Донбас" 23 травня поблизу Карлівки: використовуючи різні джерела і узгодивши отриману інформацію з командуванням батальйону "Донбас", ми, група "ІО", відновили хід подій, що отримали великий суспільний резонанс.

У загальних рисах, опускаючи деталі.

Через 10-15 хвилин після початку бойового зіткнення особовий склад батальйону "Донбас" усвідомив, що потрапив в ретельно організовану засідку. Місця розташування вогневих позицій противника були ретельно продумані, робота снайперів свідчила про високу професійну підготовку останніх.

Високий рівень організації засідки в районі, де колись не відзначалась активність сил АТО, змушує припускати, що терористи отримали інформацію про пересування батальйону "Донбас" завчасно.

Незабаром після початку бою до терористів прибуло підкріплення. За нашими даними, трохи раніше з Донецька висунулася автоколона з озброєними людьми (судячи з зовнішності - кавказців), які прямували в бік місця подій.

Підкріплення було озброєне автоматами АК "сотої серії" (перебуваэ на озброєнні армії Росії, ЗС України та інші законні збройні формування України такої зброї не мають) і кулеметами ПК, був ідентифікований мінімум один крупнокаліберний кулемет НСВ -12 , 7 "Утьос". Також терористи використовували гранати РГН із запалом (детонатором) УДЗ ("ударно- дистанційний запал") - такі гранати використовуються в армії Росії.

Звернення командування батальйону "Донбас" до керівництва АТО результату не дали. Прозвучали обіцянки прислати на підмогу бронетехніку і авіацію, проте у результаті ніякої допомоги надано не було.

Також (у тому числі і завдяки нашим зусиллям) про те, що відбувається біля Карлівки, були проінформовані представники керівництва практично всіх силових структур, які беруть участь в АТО. Це також не дало результату.

Водночас, у нас є дані про те, що один з підрозділів Збройних сил в районі проведення АТО отримав команду висунутися у бік Карлівки і надати допомогу батальйону "Донбас". З невідомих причин цей наказ не був виконаний. Наразі ми ретельно перевіряємо цю інформацію.

Зрештою, батальйон "Донбас" самостійно вів бій, який тривав 4,5 години. Особовий склад батальйону поніс бойові втрати. Бійцями батальйону було знищено мінімум 15 терористів.

З оточення батальйон виходив самостійно. Ніякої сторонньої допомоги - ні з боку сил АТО, ні від інших формувань - йому надано не було".

Зараз ви читаєте новину «Стали відомі подробиці бою, в який потрапив батальйон "Донбас"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі