пʼятниця, 06 липня 2007 13:48

Стали відомі нові обставини загибелі Чорновола

Стали відомі нові обставини загибелі Чорновола
 Польські експерти провели комплексну експертизу у справі про загибель лідера Народного руху (НРУ) В"ячеслава Чорновола. Фахівці з"ясували нові обставини цієї трагедії, пише "Комерсант".

Так стало відомо, що КамАЗ, у який врізалася Toyota Чорновола, стояв на місці.

Такий висновок побічно підтверджує свідчення водія КамАЗу Володимира Куделі. Як відомо, він стверджує, що, почавши розворот, побачив світло фар автомобіля, що наближався, після чого зупинив вантажівку і вибіг, щоб "помахати і зупинити машину".

Вчора виданню також стало відомо, що слідством активізована робота по збору інформації щодо осіб, які можуть бути причетні до організації спецоперації по усуненню Чорновола, зокрема її можливого координатора Івана Шолома.

Слідство цікавлять абсолютно всі відомості про нього починаючи з самого народження.

Нагадаємо, після загибелі лідера НРУ пан Шолом виїхав у Волинську область, де через деякий час помер – за офіційною версією, від серцевого нападу під час запою. Проте слідство підозрювало, що він був отруєний, у зв"язку з чим була призначена токсикологічна експертиза його ексгумованого тіла.

Згідно з її результатами, Іван Шолом помер від ішемічної хвороби серця. Втім, в його організмі були знайдені важкі метали, вміст яких перевищував допустимі норми. Як повідомляється  слідство так і не встановило, яким чином ці речовини потрапили в його організм.

Слідство також не виключає і версію можливої причетності до організації загибелі Чорновола російських спецслужб. Нагадаємо, в матеріалах справи містяться свідчення свідків колишнього офіцера російських спецслужб. Згідно протоколу його допиту, до організації загибелі В"ячеслава Чорновола можуть бути причетні "окремі керівники Росії".

До перевірки цієї інформації підключений Інтерпол – вже кілька місяців свідчення колишнього співробітника КДБ перевіряють російські правоохоронні органи.

Голова Народного руху  В"ячеслав Чорновіл і його водій Євгеній Павлов загинули 25 березня 1999 року в автокатастрофі – Toyota, в якій вони знаходилися, зіткнулася з навантаженим КамАЗом на 5-му кілометрі траси Бориспіль–Золотоноша. 

Зараз ви читаєте новину «Стали відомі нові обставини загибелі Чорновола». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі