вівторок, 05 березня 2024 10:31

Спецтема: Війна Росії проти України

Серед екіпажу є загиблі та поранені: у ГУР показали відео знищення "Сергія Котова"

Серед екіпажу є загиблі та поранені: у ГУР показали відео знищення "Сергія Котова"
Вночі проти 5 березня українські сили потопили корабель РФ "Сергій Котов". Фото: slovoidilo.ua

Серед екіпажу знищеного вночі проти 5 березня російського патрульного корабля "Сергій Котов" є загиблі та поранені моряки.

Деяких, ймовірно, вдалося евакуювати. Про це в ефірі "Радіо Свобода" розповів представник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов.

За його словами, остаточна інформація щодо екіпажу ще встановлюється. Відомо про понад 10 автівок швидкої допомоги, які викликали на найближчій ділянці суходолу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія хоче забрати свої кораблі з Криму - Гуменюк

"Чергова вдала операція, дуже добрі новини. Головне управління розвідки у взаємодії з Військово-морськими силами ЗСУ провели блискучу операцію, і "Сергій Котов" цього разу вже точно знищений", - сказав Юсов.

Він нагадав, що полювали на цей корабель вже давно. Були й успішні атаки, але судно змогли відновити.

"Сергій Котов" - новітній корабель, вартість - понад 60 млн доларів. На бойове чергування кораблі такого типу стали в 2018 році. У ворога були на них плани. Окрім власне патрульного катера або корабля типу корвет були плани по розміщенню зенітно-ракетних комплексів на саме судно, і вже такі спроби були. Чим менше таких суден, тим відповідно менше зенітно-ракетних комплексів буде на них розміщено. а це означає більше можливостей для українських сил безпеки та оборони", - зазначив Юсов.

Він також наголосив, що це була не випадкова атака, а довготривала операція.

"Умовно п'ять прямих влучань морськими дронами випадково не трапляються", - додав Юсов.

У Головному управлінні розвідки Міноборони України офіційно підтвердили знищення у ніч на 5 березня російського корабля "Сергій Котов". Судно атакував спецпідрозділ ГУР Group 13.

Внаслідок удару морськими дронами Magura V5 російський корабель проєкту 22160 "Сергій Котов" зазнав пошкоджень корми, правого та лівого бортів.

Зараз ви читаєте новину «Серед екіпажу є загиблі та поранені: у ГУР показали відео знищення "Сергія Котова"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі