субота, 12 грудня 2020 10:05

"Справа Шеремета затягнеться ще мінімум на 3-4 роки" - ексдепутат

"Справа Шеремета затягнеться ще мінімум на 3-4 роки" - ексдепутат
Шевченківський районний суд Києва продовжив запобіжні заходи ветерану АТО та музиканту Андрію Антоненку, дитячому лікарю Юлії Кузьменко та військовій медсестрі Яні Дугарь, яких обвинувачують у вбивстві журналіста Павла Шеремета. Фото: facebook.com/FreeAntonenko

Шевченківський районний суд Києва продовжив запобіжні заходи ветерану АТО та музиканту Андрію Антоненку, дитячому лікарю Юлії Кузьменко та військовій медсестрі Яні Дугарь, яких обвинувачують у вбивстві журналіста Павла Шеремета. Антоненко до 7 лютого 2021 року буде під вартою, Кузьменко під цілодобовим домашнім арештом, Дугарь - під заставою.

Таке рішення було абсолютно прогнозованим. Тому що не з'явилися, якісь нові обставини. І не помінялися основні персоналії, котрі стоять за всією цією сумною історією – обвинуваченням Антоненка, Кузьменко й Дугарь, говорить Gazeta.ua народний депутат 8 скликання Ігор Луценко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Навіть якби Антоненко перебив купу журналістів, його не слід тримати під вартою" – адвокат

"Якби у нас було правосуддя, навіть якщо Антоненко вчинив би замах реально, він не сидів би. Оскільки проти нього немає доказів. Це політична справа в усіх сенсах. Якщо б не було вказівки політиків, або цих політиків, то думаю, всіх би давно повідпускали. А так – Зеленський президент. Аваков, який підозрюю був організатором прес-конференції, де цих людей призначили винними, досі на посаді. І за моїми відомостями, Зеленський сам наполіг, щоб приїхати і разом із Аваковим виступити. Це була його ідея, його ініціатива. Навіть якщо він вирішив цинічно попіаритися на гучному кримінальному провадженні, він не прорахував жодних наслідків для себе і зараз це для нього велика проблема. Вважаю, що йому зараз би було доцільно відпустити Антоненка. Але він цього не розуміє", - каже Луценко.

Справа Шеремета затягнеться ще мінімум на 3-4 роки, а то й на більше, вважає. Антоненка з часом відпустять з-під варти. І на суди він ходитиме з дому, як і Кузьменко з Дугарь. Враховуючи , що судити їх буде суд присяжних – можуть бути виправдані. Актуальність справи зміниться лише тоді, коли зміняться політичні умови.

Рік тому, 12 грудня, поліція назвала підозрюваних у вбивстві журналіста Павла Шеремета. Це музикант і доброволець Андрій Антоненко, дитячий кардіохірург і волонтер Юлія Кузьменко та військова медсестра Яна Дугарь. Їхні імена озвучили на брифінгу, на якому були присутні керівники Нацполіції, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, тодішній генпрокурор Руслан Рябошапка та президент Володимир Зеленський. Трьох підозрюваних того ж дня затримали. Наступного дня Печерський районний суд у Києві обрав запобіжні заходи. Антоненка й Кузьменко арештували на два місяці без права на заставу. Дугарь відправили під цілодобовий домашній арешт. Зараз за ґратами залишається лише Андрій.

Зараз ви читаєте новину «"Справа Шеремета затягнеться ще мінімум на 3-4 роки" - ексдепутат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі