пʼятниця, 07 лютого 2020 10:39

Справа Шеремета: слідство спростувало важливі заяви захисту Кузьменко

Справа Шеремета: слідство спростувало важливі заяви захисту Кузьменко
Слідство у справі вбивства журналіста Павла Шеремета стверджує, що в окремих заявах захисту лікаря і волонтера Юлії Кузьменко є невідповідності. Фото - novynarnia.com

У заявах захисту лікаря та волонтера Юлії Кузьменко, яку підозрюють у вбивстві журналіста Павла Шеремета, є невідповідності.

Під час судових засідань адвокати та деякі свідки оприлюднювали суперечливу інформацію щодо алібі підозрюваної, повідомили в управлінні комунікації Національної поліції.

Так, Юлія Кузьменко неодноразово розповідала, що не знала, хто такий Павло Шеремет і вперше почула прізвище журналіста лише після підриву його авто. Вже під час першого засідання суду адвокат сказав, що Юлія Кузьменко дізналась про вбивство Павла Шеремета на роботі, переглядаючи вранці 20 липня 2016-го стрічку Facebook. Однак надалі її захисник і сама підозрювана говорять, що у цей період Юлія Кузьменко перебувала у відпустці, що є документально підтвердженим фактом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У справі Шеремета збирають докази - генпрокурор

Також зазначається, що 18 липня 2016-го Кузьменко разом із нинішнім співмешканцем повернулась із відпустки з Одещини. Тієї ж ночі вона разом із колишнім чоловіком (на той час вони офіційно перебували у шлюбі) поїхала до аеропорту "Бориспіль", щоб зустріти батьків і сина з Туреччини.

Під час засідання 24 грудня 2019-го адвокат Кузьменко озвучив, що вона 19 липня 2016-го о 02:00 знаходилась в аеропорту "Бориспіль", а повернулися додому о 05:00.

Водночас, за інформацією поліції, син і батьки Кузьменко перетнули кордон України у період із 00:12 по 00:18.

"Зважаючи на отриманий під час слідства трафік телефонних з'єднань абонентського номера підозрюваної, Юлія Кузьменко вже о 01:24 була вдома на вулиці Урлівській", — додають у поліції.

Водночас сторона обвинувачення має сумніви щодо правдивості свідчень нині вже колишнього чоловіка Юлії Кузьменко. Адже під час судового засідання 24 грудня 2019-го він засвідчив, що з вечора 18-го до 20 липня 2016 року підозрювана перебувала з ним вдома і він чітко знає, де і з ким вона проводила час. Однак у суді 3 лютого 2020-го колишній чоловік підозрюваної заявив, що не знає, де та з ким була його дружина на відпочинку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Справа Шеремета: колега Антоненка розповів у суді важливі подробиці

І останнє, захист заявляв, що Кузьменко не мала тісних зв'язків із іншими підозрюваними, у тому числі з музикантом Андрієм Антоненком. Однак слідство стверджує, що встановило тісні стосунки між лікаркою та музикантом, а також спростувало інформацію про те, що спілкуванням між ними обмежувалося темою ДТП за участі дружини та дитини Антоненка.

"Зокрема, 2016-го фіксуються 104 з'єднання між ними, з яких до дати вчинення злочину — 14 з'єднань (2 SMS-повідомлення та 12 дзвінків загальною тривалістю 40 хвилин). Після 20 липня 2016 року таких з'єднань встановлено 90: 16 SMS-повідомлень та 74 дзвінки. Окрім цього, протягом 2016-го зафіксовано 252 повідомлення в мережі Facebook, у тому числі 89 — до вчинення злочину", - сказано в повідомленні.

Таким чином, під час розслідування окремі заяви адвокатів, свідків і підозрюваних спростовані, стверджує поліція. У кримінальному провадженні заплановано низку слідчих дій, завершення виконання судових експертиз, а також інших процесуальних дій, у тому числі ініційованих стороною захисту.

Підозрюваній у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета 40-річній Юлії Кузьменко продовжили запобіжний захід — тримання під вартою до 3 квітня. Таке рішення виніс Печерський райсуд Києва 4 лютого.

Зараз ви читаєте новину «Справа Шеремета: слідство спростувало важливі заяви захисту Кузьменко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі