понеділок, 14 травня 2012 14:03

Рятувальники знайшли кабіну, хвіст і чорні ящики літака Sukhoi Superjet 100

Рятувальники знайшли кабіну, хвіст і чорні ящики літака Sukhoi Superjet 100
Роботи проводяться у винятково складних умовах. Фото: reuters

Індонезійські рятувальники виявили частину кабіни і хвіст російського літака Sukhoi Superjet 100, що розбився в Індонезії.

"Хвіст цілий, але до нього дуже важко дістатися", - повідомив журналістам глава Національного пошуково-рятувального управління країни Мадья Дарьятмо. Він також висловив упевненість, що незабаром рятувальникам вдасться витягти чорні ящики, що знаходяться в хвості літака.

Раніше рятувальники, які працюють на дні 500-метрової ущелини біля гори Салака, де розбився літак, знайшли блок системи GPS і аварійний радіомаяк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Авіакатастрофа російського літака в Індонезії: на борту панували сміх і веселощі

Роботи проводяться у винятково складних умовах: рельєф місцевості і погода ускладнюють пересування рятувальників на схилах. Дно ущелини завалене купою спотворених останків літака.

Російський авіалайнер Sukhoi Superjet 100 зазнав катастрофи під час демонстраційного польоту 9 травня. Літак врізався в схил гори Салак. На його борту, за наявною інформацією, знаходилися 45 осіб, у тому числі вісім росіян, а також громадяни Індонезії, Франції та США. На даний момент у військовий госпіталь в Джакарті доставлено 23 пластикових контейнера з фрагментами тіл загиблих, а також їх речами і документами. Упізнанням займаються російські і індонезійські судмедексперти.

12 травня в Індонезію з Москви для надання допомоги в пошуковій операції двома літаками прибули близько 70 фахівців загону Центроспас і Центру "Лідер" МНС Росії. Цими ж бортами доставлені і два легкі вертольоти Бо-105 і БК-117.

Зараз ви читаєте новину «Рятувальники знайшли кабіну, хвіст і чорні ящики літака Sukhoi Superjet 100». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі