пʼятниця, 14 квітня 2023 12:10

Що підозрюваний у "злитті" секретних документів США говорив про війну в Україні: ЗМІ розповіли деталі

Що підозрюваний у "злитті" секретних документів США говорив про війну в Україні: ЗМІ розповіли деталі
У США затримали підозрюваного у розкритті секретних документів Пентагону. Фото: top-news.com.ua

Підозрюваний у розкритті секретних документів Пентагону американський військовий Джек Тейшейра називав війну в Україні "гнітючою" битвою.

Інший учасник групи Thug Shaker Central на сервері Discord пригадав, що Тейшейра почав публікувати дані на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну, в лютому 2022 року. Про це повідомляє The Washington Post.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Злив" секретних даних Пентагону: що видало підозрюваного

За словами хлопця, військовий говорив про війну в Україні як про "гнітючу" битву між "двома країнами, які повинні мати більше спільного".

Тейшейра пояснював, що публікація документів мала на меті "просвітити людей, які, на його думку, були його друзями і яким можна довіряти". Друг підозрюваного каже, що військовий хотів зробити своїх товаришів "вільними від пропаганди, яка вирує зовні".

При цьому учасники онлайн-спільноти погоджувалися ніколи не ділитися документами за межами сервера Discord, оскільки вони можуть завдати шкоди США.

У соцмережах з'явилися нібито засекречені військові документи, що детально описують плани США та НАТО щодо нарощування української армії перед запланованим контрнаступом.

Секретні документи Пентагону "злив" 21-річний службовець Військово повітряних сил Національної гвардії США Джек Тейшейра. Він живе у штаті Массачусетс. Затримали підозрюваного 13 квітня.

Зараз ви читаєте новину «Що підозрюваний у "злитті" секретних документів США говорив про війну в Україні: ЗМІ розповіли деталі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі