понеділок, 20 лютого 2023 11:35

Спецтема: Війна Росії проти України

Чи зможуть російські літаки залетіти вглиб України ‒ Резніков розповів

Чи зможуть російські літаки залетіти вглиб України ‒ Резніков розповів
Міністр оборони Олексій Резніков розповів про загрозу масованих російських авіаударів по Україні. Фото: pravda.com.ua

Росія досі має багато літаків і гелікоптерів, які може використовувати у війні проти України.

Однак, авіація ‒ це передусім професійні льотчики, підготовка яких займає роки. А більшість льотної еліти російських загарбників українські захисники вже знищили. Про міністр оборони України Олексій Резніков сказав у інтерв'ю Бабелю.

За його словами, не варто розділяти загрозу наступу росіян і застосування авіації. Він нагадав, що класична військова наука вчить ‒ якщо плануєш іти в наступ, маєш зробити три речі: примусити свого опонента зупинитися й перейти в оборону; почати панувати в повітрі, щоб не дати йому піти в контрнаступ; маєш нищити всі його резерви, логістичні ланцюжки, запаси, для чого теж потрібна авіація.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Винищувачі F-16 для України ‒ американський генерал звернувся до законодавців США

"Тому, коли ми кажемо, що росіяни готуються до наступу, то це обовʼязково і про авіацію", – сказав Резніков.

А на запитання, як далеко окупанти можуть залетіти вглиб території України під час можливого нового масштабного наступу, він відповів:

"Питання в майстерності, вночі або вдень, у парі чи ні, маневри і технічний стан. Також залежить від масованості їх прильоту і скільки в цей день чи години нам буде потрібно випустити протиповітряних ракет".

Війська Російської Федерації посилюють використання повітряних сил в Україні, зазнаючи невиправданих втрат літаків. Водночас росіяни не намагатимуться різко посилити повітряні операції над контрольованою Україною територією, йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

Російські війська за рік повтомасштабного вторгнення використовують лише стратегічну та тактичну авіацію. Водночас наразі не спостерігається суттєвого збільшення кількості авіаційної техніки, яка принципово вплинула б на перебіг війни. Про це сказав радник голови Офіса президента Михайло Подоляк.

Зараз ви читаєте новину «Чи зможуть російські літаки залетіти вглиб України ‒ Резніков розповів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі