середа, 20 вересня 2023 21:51

Спецтема: Війна Росії проти України

ЗМІ дізналися, що включатиме новий пакет військової допомоги Україні від США

ЗМІ дізналися, що включатиме новий пакет військової допомоги Україні від США
Вашингтон також планує відправити Україні більше систем ППО малої дальності Avenger. Фото: Military

Президент США Джо Байден планує оголосити про пакет військової допомоги Україні в розмірі $325 млн у четвер, 21 вересня.

Зокрема, пакет допомоги включатиме другу партію касетних боєприпасів калібру 155 мм. Про це повідомляє агентство Reuters із посиланням на неназваного американського чиновника.

Очікується, що буде оголошено і про інші нові види озброєння для України, але не про ракети ATACMS, сказав американський чиновник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Байден під час зустрічі з Зеленським може оголосити про новий пакет допомоги: чи увійдуть туди ATACMS

Про новий пакет військової допомоги Байден оголосить під час зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським.

Вашингтон також планує відправити Україні більше систем ППО малої дальності Avenger, які використовують ракети Stinger, додав чиновник.

Також у новому пакеті, за його словами, будуть протитанкові системи TOW і AT4, ракети для систем HIMARS і протитанкові ракети Javelin та інше обладнання.

Військова допомога США та навчання військових можуть бути перервані в разі припинення роботи уряду США під час шатдауну (ухвалення нового бюджету).

Про це повідомив речник Пентагону Кріс Шервуд, пише CNN.

Він зауважив, що на військову підтримку України "можуть вплинути відпустки персоналу та призупинення роботи Міністерства оборони" всіх видів діяльності, які вважаються несуттєвими для національної безпеки США.

Зараз ви читаєте новину «ЗМІ дізналися, що включатиме новий пакет військової допомоги Україні від США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі