середа, 25 січня 2012 12:03

Смертельна аварія на Рівненщині: водія посадили, а його дружина чекає на дитину

Смертельна аварія на Рівненщині: водія посадили, а його дружина чекає на дитину

У понеділок, 23 січня, Рівненський міський суд ухвалив рішення про взяття під варту на два місяця 41-річного Олега Степанюка, водія маршрутки, яка потрапила в смертельне ДТП 19 січня під Рівним. Тоді загинули 9 людей.

"Водій мікроавтобуса "Фольксваген" перебуває в слідчому ізоляторі в Рівному. Суд ухвалив рішення про обрання запобіжного заходу у вигляді взяття його під варту на строк 2 місяці. До цього водія було затримано на три доби відповідно до статті 115 Кримінально-процесуального кодексу", - зазначила Катерина Попенко із сектора зв'язків з громадськістю обласної міліції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хлопчик, який вижив у рівненській ДТП: "Усі лежали в крові й кричали"

У міліції також розповіли, що слідчі з'ясовують на яких підставах Олега Степанюка у березні 2011 року позбавили ліцензії на пасажирські перевезення, а вже в травні того ж року її надали безстроково.

Олег Степанюк родом із села Здовбиця Здолбунівського району. Односельці добре відгукуються про нього. Розповідають, що за кермом понад 20 років. Купив власну маршрутку. Працював нею на маршруті Рівне-Оржів. Коли втратив маршрут, то став возити людей на замовлення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На поховання і лікування жертв ДТП у Рівному виділили 260 тисяч

"Розсудливий чоловік. Шкода, що така біда з ним трапилася. В нашому селі живе його мама. Вона дуже переймається трагедією. Його батько, той давно помер. До Степанюка завжди зверталися, коли потрібно було куди їхати. А паломників, то він не вперше возив. Вони його добре знали й завжди брали в дорогу", - розповіла Євгенія Івасюк, секретар Здовбицької сільради.

В Олега Степанюка двоє дітей. Старшій доньці 11 років.

"Йому довелося багато пережити. Його перша дружина померла під час пологів. Донечка росла без мами. Вона зараз живе в дідуся з бабусею в Здолбунові. А в другому шлюбі в нього 3-річний син і дружина вагітна на 7-місяці. В сім'ї чекають поповнення, а тут таке горе сталося на дорозі", - бідкається односельчанка.

Проти Олега Степанюка порушили кримінальну справу. Його звинувачують у порушенні правил безпеки дорожнього руху та експлуатації транспорту, що призвело до загибелі людей. Водієві загрожує позбавлення волі на строк від п'яти до десяти років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років.

Нагадаємо, 19 січня маршрутка під керуванням Олега Степанюка потрапила в ДТП під Рівним. Вона виїхали на зустрічну смугу й врізалася у вантажівку. В ДТП загинули 9 людей, а 8 були госпіталізовані. Люди поверталися з паломницької поїздки.

Зараз ви читаєте новину «Смертельна аварія на Рівненщині: водія посадили, а його дружина чекає на дитину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі