пʼятниця, 05 червня 2020 10:54

Смерть 14-місячної дівчинки у приватному садку потрапила на відео

Смерть 14-місячної дівчинки у приватному садку потрапила на відео
У Запоріжжі в приватному дитсадку померла 1-річна дівчинка, якій вихователька прив'язала до рота подушку. Фото: скріншот із відео

У Шевченківському районному суді Запоріжжя обирають запобіжний захід Ірині Сухановій. Вона так звана вихователька приватного дитячого садка, де померла 14-місячна Олеся Гак.

З'ясувалося, підозрювана прив'язала дівчинці до рота подушку і вона захлинулася блювотою. Про це стало відомо після аналізу відео камер спостереження, розповідає адвокат батьків Тимур Мамедов.

"При вивченні відео ми виявили, що вона намагалася приховати факти: по-перше вона терла це відео, залишилися фрагменти файлів, які були відновлені. І ми зрозуміли, що вона не робила реанімаційних заходів осіб, а навпаки намагалася приховати ту ж подушку, дзвонила знайомим, щоб дізнатися, що робити. Також вона роздягла дитину та помила килими, де були сліди того, що дитина зригувала", - розповів адвокат.

Напередодні судового засідання підозрювана виправдовувалася. Каже, що подушку на обличчя не прив'язувала. То був спеціальний валик, щоб дитина не травмувалася при падінні. І взагалі, дітей на вихованні вона не брала. А за Олесею її попросили приглянути знайомі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 7-місячна дитина захлинулася у відрі

"У дівчинки ніжки кривенькі. Вона погано ходила. Я прив'язала їй валик спеціальний. Це для захисту дитини, якщо вона впаде, щоб не травмувала шию", - розповіла Суханова.

Багато охочих, які хотіли потрапити на судовий процес, не змогли пройти до зали суду. Для городян в іншому залі запропонували організувати відеотрансляцію. Будівлю суду посиленою охороняють.

Дівчинку, якій виповнився 1 рік і 2 місяці, батьки уперше привели у приватний дитячий садочок. Вихователька доглядала дітей у власній трикімнатній квартирі.
За годину зателефонувала і сказала, що дитина не дихає. "Швидку" викликали вже батьки, вони самі намагалися реанімувати малечу до приїзду медиків, але дівчинка померла.

Зараз ви читаєте новину «Смерть 14-місячної дівчинки у приватному садку потрапила на відео». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі