четвер, 28 травня 2020 16:03

Слідство підганяє докази у справі Шеремета під свою версію — ЗМІ

Слідчі національної поліції у справі вбивства Павла Шеремета змінили маршрут чоловіка та жінки, які підклали вибухівку під авто журналіста, для того щоб версія правоохоронців була переконливою.

Як пише "Слідство.Інфо", це виплаває з тексту офіційної підозри, яку оголосили трьом підозрюваним у вбивстві — Андрію Антоненку, Юлії Кузьменко та Яні Дугарь.

У тексті документа сказано: "Після цього Кузьменко та Антоненко залишили місце паркування автомобіля Шеремета П.Г. (…) в подальшому через двори повернулися на вул. О. Гончара, де через провулок Чеховський звернули у квартал між вулицями Бульварно-Кудрявською і Гончара".

Але журналісти у блозі "Таємниці Слідства" показали відео з камер спостереження, яке доводить, що маршрут імовірних злочинців не відповідає описаному. На ньому видно, що чоловік і жінка пішли далі.

Журналісти вважають, що поліція змінила опис маршруту у справі, для того щоб зробити переконливішою офіційну версію слідства щодо того, що чоловік і жінка, які підклали вибухівку під машину Шеремета, повернулися в будинок на вул. Гончара, 28Б. Саме за цією адресою на той час мешкав підозрюваний у вбивстві Антоненко, вважають правоохоронці попри заяви останнього, що це неправда.

Автор: скріншот з відео
  У справі Шеремета можливі маніпуляції
У справі Шеремета можливі маніпуляції

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 169 днів перебувають за ґратами Андрій Антоненко та Юлія Кузьменко

Раніше і правоохоронці, і журналісти заявляли, що в ніч з 19 на 20 липня 2016 року чоловік та жінка вийшли з арки на вулиці Гончара, пройшли дворами до авто Шеремета, на який жінка прикріпила вибухівку. Як свідчить відео з камер спостереження, зловмисники залишили місце злочину прилеглими вулицями.

Журналісти "Слідства.Інфо" оприлюднили відео з камер спостереження, якого раніше не показувала поліція. На ньому видно, що востаннє пара підозрюваних з'являється на алеї вулиці Бульварно-Кудрявської, а далі зникає.

Саме це відео було оприлюднено під час брифінгу Арсена Авакова у грудні, коли він оголосив про нові затримання у справі Шеремета.

Також журналісти "Слідство.Інфо" зазначають, що квартал, в якому сталося вбивство, — старої забудови та має багато прохідних дворів і провулків. Проте відео, яке підтверджувало б, що підозрювані "через двори повернулися на вул. О. Гончара", як зазначено в тексті підозри, ні поліція, ні журналісти не показували.

Колишній нардеп і активіст Ігор Луценко висловив думку, що вбивство журналіста Павла Шеремета може бути організоване Службою безпеки.

Зараз ви читаєте новину «Слідство підганяє докази у справі Шеремета під свою версію — ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі