вівторок, 09 листопада 2021 18:25

Слідчі встановили 45 катів донецької "Ізоляції"

Слідчі встановили 45 катів донецької "Ізоляції"
У Києві затримали керівника катівні "Ізоляція", бойовика ДНР Дениса Куликовського із позивними "Палич". Фото: СБУ

Злочини керівника катівні "Ізоляція", бойовика ДНР Дениса Куликовського на позивний "Палич", розслідують більше року.

Слідчі допитали потерпілих, провели впізнання ними своїх катів та встановили 45 учасників цієї організованої злочинної групи. У вересні цього року щодо восьми воєнних злочинців матеріали було передано до суду для заочного засудження, повідомив міністр внутрішніх справ Денис Монастирський, цитує департамент комунікації МВС.

"Поліцейські отримали оперативну інформацію про керівника в'язниці, головного ката українців в "Ізоляції" – так званого "Палича". А саме про те, що він прибув на підконтрольну Україні територію. І вже зараз він у руках українських правоохоронців. Скільки б часу не минуло, ці жахливі злочини не залишаться безкарними", - розповів Денис Монастирський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В'язень має постійно боятися – Станіслав Асєєв розповів про 2,5 року полону в "Ізоляції"

Встановлено 166 осіб, які перебували у цій в'язниці, додав в.о. начальника ГУНП Донецької області Артем Кисько.

"Протягом останнього року поліцейські Донеччини проводили розслідування подій, які відбувались у місті Донецьк на території колишнього заводу "Ізоляція". Зараз там розташована в'язниця ДНР. Вже встановлено 166 осіб, але це не повний список потерпілих, які перебували у цій в'язниці. Серед них є два журналісти, співробітники прикордонної служби, міграційної служби, СБУ, а також Збройних сил України", - сказав він.

За його словами, поліцейським Донеччини вдалось встановити осіб, які належать до різних гілок влади ДНР. Зокрема прокуратури, слідчих, оперативників, МДБ ДНР, з категорії конвоїрів, суддів, які мали причетність до катувань, знущань, проведення дій з потерпілими, які знаходились на території цієї в'язниці.

Уночі 9 листопада у Києві оперативники Служби безпеки затримали керівника катівні "Ізоляція", бойовика ДНР Дениса Куликовського на позивний "Палич".

Дениса Куликовського підозрюють за чотирма статтями "Торгівля людьми", "Створення терористичної групи чи організації", "Створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань" та "Порушення законів та звичаїв війни".

Зараз ви читаєте новину «Слідчі встановили 45 катів донецької "Ізоляції"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі