пʼятниця, 11 червня 2021 13:10

Школярі зрізали трубу для кисню Covid-хворим

У Жмеринці Вінницької області підлітки зрізали й викрали трубу з лікарні. Вона подавала пацієнтам з Covid-19 кисень до ШВЛ-апаратів.

Момент крадіжки мідної труби зафіксували камери відеоспостереження системи "Безпечне місто". Неповнолітніми злочинцями виявилися двоє школярів 13 й 16 років, розповів начальник Жмеринського районного відділу поліції Віталій Присяжнюк.

Автор: vn.npu.gov.ua
  На Вінниччині  підлітки зрізали з лікарні трубу, яка подавала пацієнтам з Covid-19 кисень до ШВЛ-апаратів
На Вінниччині підлітки зрізали з лікарні трубу, яка подавала пацієнтам з Covid-19 кисень до ШВЛ-апаратів

"Під час спілкування з поліцією в присутності батьків вони зізналися й покаялися в скоєному. Викрадений метал вони продали місцевому чоловікові, а гроші встигли витратити на власні потреби. Школярам пощастило, що в момент зняття мідної труби не відбувалося прямого подання кисню. В іншому випадку пошкодження труби спровокував би серйозний вибух", - каже Присяжнюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 15-річні підлітки з Вінниччини виявилися зухвалими крадіями, які "чистили" гаражі, машини та склади

Справу розслідують як крадіжку. За це загрожує до п'яти років в'язниці. Кримінальна відповідальність за крадіжку настає з 14 років, тому до молодшого порушника вживатимуть заходи виховного характеру.

На перегоні Підгірці – Нові Безрадичі невідомі викрали два магістральні кабелі зв'язку. Через це кілька пасажирських поїздів затримувалися в дорозі. Про незаконне втручання в роботу залізничного транспорту Укрзалізниця повідомила до поліції.

Зараз ви читаєте новину «Школярі зрізали трубу для кисню Covid-хворим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі