середа, 22 лютого 2023 10:51

Спецтема: Війна Росії проти України

Скільки ворожих військ сконцентрували в Білорусі ‒ Наєв оцінив ймовірність нападу

Скільки ворожих військ сконцентрували в Білорусі ‒ Наєв оцінив ймовірність нападу
Командувач Об'єднаних сил Збройних Сил України генерал-лейтенант Сергій Наєв оцінив ймовірність наступу з Білорусі. Фото: ukrinform.ua

На цей час Росія не має достатніх ресурсів для наступу на півночі України.

Російських сил, які зібрані на території Білорусі не достатньо для масштабного наступу. Про це в інтерв'ю Укрінформу розповів командувач Об'єднаних сил Збройних сил України генерал-лейтенант Сергій Наєв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Генерал зробив заяву щодо можливого наступу РФ з території Білорусі

За його словами, у Білорусі нині перебуває 65 тис. військовослужбовців білоруських збройних сил. Із них 4 тис. базуються у прикордонних з Україною районах.

"Крім того, на білоруських полігонах знаходиться шоста дивізія Російської Федерації загальною чисельністю 10,5 тис. осіб. Вони проводять там свої тренування", – розповів Наєв.

Він також додав, що на будь-яке збільшення чисельності військ у Білорусі буде дзеркальне збільшення кількості українських військових на цьому напрямку.

Загроза ворожого наступу з півночі для України дуже низька. Сили оборони використовують цей час для підготовки, сказав генерал-лейтенант Сергій Наєв. Зокрема, на півночі Рівненської області провели тактико-спеціальні навчання Сил оборони України.

Ситуація на кордоні з Білоруссю залишається повністю контрольованою. Водночас Сили оборони України приділяють значну увагу цьому напрямку, розповів речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко.

Зараз ви читаєте новину «Скільки ворожих військ сконцентрували в Білорусі ‒ Наєв оцінив ймовірність нападу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі