середа, 10 лютого 2021 18:10

Сказали, що батьки в біді: в'язні СІЗО виманили в школярки гроші
3

Троє в'язнів Одеського слідчого ізолятора вимагали в 10-річної школярки гроші.

Інцидент стався ще у вересні торік, однак лише зараз стали відомі вимагачі. Шахраї сказали дитині, що її батьки в біді, повідомили в секторі комунікації поліції Чернігівської області.

Троє в'язнів Одеського слідчого ізолятора вимагали у школярки гроші
Фото: cn.npu.gov.ua
 Шахраї сказали дитині, що її батьки в біді
 Шахраї сказали дитині, що її батьки в біді

"29 вересня до поліції звернулася 39-річна чернігівка, яка повідомила, що її доньку ошукали невідомі. На мобільний телефон дівчинки зателефонував анонім та сказав, що її батьки потрапили в біду. Дитину залякали нещастями та запевнили, що вона може допомогти батькам, якщо знайде вдома і передасть "для порятунку" всі заощадження. Стривожена дівчинка виконала вказівки шахраїв та передала 40 тисяч гривень, 350 доларів США та 250 євро чоловіку, що приїхав автомобілем до її будинку", - сказано в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали найпоширеніші методи шахраїв в інтернеті

Поліцейські з'ясували, що по гроші до дитини приїхав таксист, який прийняв виклик Чернігів-Одеса. Замовник повідомив водію, що в Чернігові до нього підійде дівчинка та віддасть пакет, який і потрібно привезти на інший кінець країни.

8 лютого в Одеському слідчому ізоляторі поліцейські провели обшуки та вилучили мобільні телефони, сім-картки та чорнові записи.

У шахрайстві за схемою "ваш родич у біді" обґрунтовано підозрюють трьох людей: 1985-го, 1987-го та 1995 року народження. Усі утримуються в СІЗО вже впродовж декількох років.

Слідство у справі триває. Вирішується питання про оголошення про підозру зловмисникам за вчинення шахрайства.

На Дніпропетрощині шахраї продавали неіснуючі автомобілі. Оголошення про продаж вони розміщували в інтернеті. Діяли від імені відомих автокомпаній та офіційних дистриб'юторів. Так вони привласнили понад 2,5 млн грн.

Зараз ви читаєте новину «Сказали, що батьки в біді: в'язні СІЗО виманили в школярки гроші». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі