четвер, 05 серпня 2021 07:22

Скандальна ексдепутатка загинула в ДТП

Автор: unian.ua
  Ексдепутатка  ВР  36-річна Ірина Бережна загинула в ДТП у Хорватії
Ексдепутатка ВР 36-річна Ірина Бережна загинула в ДТП у Хорватії

Чотири роки тому 5 серпня в ДТП у Хорватії загинула ексдепутатка Верховної Ради 36-річна Ірина Бережна. Аварія сталася о 01:30 за місцевим часом на трасі між хорватськими містами Масляна і Поседарье. Авто зірвалось зі серпантину.

Автівкою керував болгарин 38-річний Петар Ілія Петров. На задньому сидінні була донька Бережної – 8-річна Даніелла. Вона була пристебнута, єдина вижила у катастрофі.

Пізніше мати Ірини Бережної, Олена, повідомляла, що у водія нібито стався інсульт. Але з експертизами зволікали, тому вона не вірила у випадкову загибель доньки.

Автор: 24 канал
  Авто, в якому їхала Ірина Бережна з донькою,    зірвалось зі серпантину.  У водія нібито стався інсульт
Авто, в якому їхала Ірина Бережна з донькою, зірвалось зі серпантину. У водія нібито стався інсульт

Ірина Бережна народилась 13 серпня у Луганську. У 2002 році закінчила юридичний факультет Київського національного університету Шевченка. А у 2009 році – Національну академію управління при президенті України. Працювала юристом у Києві, мала нотаріальну контору.

У 2007 на позачергових парламентських виборах стала народним депутатом України від Партії регіонів. Була членом комітету Верховної Ради з питань правосуддя. Займалася реформуванням нотаріату, судової системи, корпоративного права, питаннями євроінтеграції, конституційної реформи. У липні 2007 отримала ступінь доктора філософії в сфері права.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Хватит убивать детей Донбасса" - матір екс-"регіоналки" Бережної облили зеленкою

Скандали

Бережна була однією з тих депутатів, що 16 січня 2014 року голосувала за так звані "диктаторські закони", які суттєво обмежували права громадян і свободу слова.

Також вона запам'яталась своїми скандальними антиукраїнськими висловлюваннями. Свого часу вона розкритикувала наказ Міністерства культури про обов'язкове дублювання фільмів українською мовою, за її словами – "це колосальний правовий нігілізм".

У 2015 році вона засвітилась у пропагандистській програмі "Вечір з Володимиром Соловйовим" на російському каналі "Росія", де називала Україну терористичною державою " УкроІГІЛ ". Робила заяви щодо недоцільності запровадження безвізового режиму.

Особисте життя

Про особисте життя Ірини Бережної було відомо небагато. Вона була неодружена. Сама виховувала доньку. Ходили чутки, що батькои її дитини є медіамагнат Борис Фуксман, але стосунки з ним вона ретельно приховувала. Тільки на похороні Фуксман особисто підтвердив, що це правда, і донька від народження мала його прізвище.

Автор: ukr.media
  Ірина Бережна приховувала стосунки із батьком своєї дитини, медіамагнатом Борисом Фуксманом
Ірина Бережна приховувала стосунки із батьком своєї дитини, медіамагнатом Борисом Фуксманом

Даніеллу вдочерила нинішня сім'я Фуксмана. Згоду на це дала його цивільна дружина Лілія. У них є три спільних доньки – Олена, Наталія і Мішель, які проживають у Німеччині.

Поховали Ірину Бережну 10 серпня на Звіринецькому цвинтарі у Києві.

Автор: rian.com.ua
  Поховали Ірину Бережну у вельоні. Мати, Олена Бережна, не відходили від труни
Поховали Ірину Бережну у вельоні. Мати, Олена Бережна, не відходили від труни

Російська пропаганда знайшла винних у загибелі Ірини Бережної. Кореспондент радіостанції "Вести ФМ" Володимир Синельников заявив, що до загибелі ексдепутата ВР від Партії регіонів Ірини Бережної можуть бути причетні активісти "Миротворця".

Зараз ви читаєте новину «Скандальна ексдепутатка загинула в ДТП». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі