понеділок, 09 лютого 2015 13:13

Ситуація на Донбасі на 9 лютого. Карта РНБО
3

Ситуація на Донбасі на 9 лютого
Фото: mediarnbo.org
Ситуація на Донбасі на 8 лютого
Ситуація на Донбасі на 7 лютого

У зоні проведення АТО найбільш складною залишається ситуація навколо м. Дебальцеве. У цьому районі фіксується накопичення ворожої техніки з боку Стаханова та Сніжного.

За день російські найманці 13 разів обстріляли Дебальцеве і околиці з артилерії та 5 разів невдало намагалися штурмувати наші позиції. За інформацією, яку оприлюднив сьогодні на традиційному щоденному брифінгу речник антитерористичної операції полковник Андрій Лисенко, успішно тримаючи оборону, наші військові знищили 4 ворожі танки.

Також бойовики безуспішно намагалися штурмувати взводні опорні пункти сил АТО біля с. Кам'янка, Луганське та Новогригорівка, Чорнухине Артемівського району Донецької області. Напади відбито.

За даними розвідки, РФ продовжує перекидати на окуповану територію Донбасу вантажі зі зброєю, боєприпасами, пально-мастильними матеріалами.

Надзвичайно деструктивним чинником виступає надходження на окуповану територію Донбасу чергового російського так званого гуманітарного конвою, з яким пов'язана небезпека подальшої ескалації збройного протистояння на Донбасі. Зокрема, через пункт пропуску "Донецьк" в'їхали 70 автомобілів (41 вантажівка, 21 бензовоз, 8 автомобілів обслуговування та супроводу), а через пункт пропуску "Матвіїв Курган" – 103 автомобілі (73 вантажівки, 20 бензовозів, 10 автомобілів обслуговування та супроводу).

Усі ці факти свідчать про цілковите ігнорування Росією мінських домовленостей і дипломатичних зусиль міжнародної спільноти, що нині докладаються для деескалації ситуації на Донбасі.

Зараз ви читаєте новину «Ситуація на Донбасі на 9 лютого. Карта РНБО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі