четвер, 06 грудня 2012 15:09

Сирійська хімічна зброя приготовлена до використання

Сирійська хімічна зброя приготовлена до використання
Світ мало що зможе зробити, щоб зупинити Асада. Фото: mygiftcard.ru

Сирійські військові хіміки завершили процес змішування компонентів зарину - нервово-паралітичної бойової отруйної речовини, повідомляє NBC News з посиланням на перевірені джерела в Пентагоні.

Згідно з цими даними, зарин не тільки підготовлений до застосування, але і розлитий по спеціальним місткостям у авіабомбах. (У мирний час компоненти речовини щоб уникнути нещасних випадків зберігаються окремо, а їх змішування і розміщення готового зарину в носії проводиться лише перед використанням).

Про те, що компоненти зарину - метилфосфонил діфторид і ізопропанол - звозяться в одне місце, стало відомо кількома днями раніше.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Війська Асада скинули касетну бомбу на дитячий майданчик

"Ще у вівторок у нас не було чітких свідчень того, що сирійці приступили до їх змішування. Однак вже в середу підтвердилися найгірші побоювання: нервово-паралітичний газ виготовлений і поміщений в авіабомби", - пояснило одне з джерел телеканалу.

Американські військові також повідомили NBC, що зараз хімічна зброя вже повністю готова до застосування, для цього необхідний лише відповідний наказ командування.

При цьому вони відзначили, що самі бомби поки не підвішені до літаків, тому поки ще залишається надія на те, що газ не буде застосований.

"Однак якщо це станеться, світ мало що зможе зробити, щоб зупинити Асада", - пояснили американські офіцери.

Раніше повідомлялося, що США, Євросоюз, НАТО і Росія застерегли сирійський уряд від застосування хімічної зброї. Західні представники підкреслили, що така дія викличе рішучі дії у відповідь.

Зараз ви читаєте новину «Сирійська хімічна зброя приготовлена до використання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі