вівторок, 26 липня 2022 12:38

Спецтема: Війна Росії проти України

Сіють паніку: російські терористи взялися погрожувати мешканцям Мелітополя

Сіють паніку: російські терористи взялися погрожувати мешканцям Мелітополя
У понеділок, 25 липня, на трасі між тимчасово захопленими Мелітополем та Бердянськом російський військовий КАМАЗ переїхав легкову машину із трьома людьми. Фото: росЗМІ

Загарбники сіють паніку в тимчасово захопленому росіянами Мелітополі Запорізької області.

Окупанти залякують мешканців тим, що в разі відступу підриватимуть інфраструктуру та спалюватимуть будинки, заявив 26 липня в прямому ефірі національного телемарафону міський голова Мелітополя Іван Федоров.

"Погрози лунають, тому що рашисти бояться наступу Збройних сил України. Зараз чітко видно, що наші захисники звільнятимуть окуповані території. Тому ворог лякає людей. Росіяни показують, що будуть знищувати інфраструктуру та українські міста в разі поразки. Цивільне населення для окупантів нічого не вартує, вони готові його вбивати. Вчора просто посеред траси російський КамАЗ переїхав легкове авто, загинула сім'я з дитиною", – зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Немає продуктів, ліків та газу: у Мелітополі почалась гуманітарна криза

На тимчасово захоплених територіях Запоріжжя окупаційна влада погрожує населенню смертною карою. Також почалася нова хвиля викрадення людей.

99% громадян у Мелітополі чинять опір окупаційній "владі". Нещодавно місцеві фермери підсунули загарбникам отруєну черешню, яка викликала масові захворювання в терористів.

У Мелітополь не можуть завезти донорську кров із Запоріжжя. Деяких груп крові немає на території міста. Неможливе перероблення крові. У людей у місті відбирають квартири. Росіяни селяться, не питаючи власників.

Президент Володимир Зеленський наказав військовим деокупувати південні регіони України. Для цього збираються мільйонні бойові сили, які будуть оснащені західною зброєю, повідомив міністр оборони Олексій Резніков. Військове керівництво має розробити плани звільнення.

Жителів тимчасово окупованих районів Херсонської та Запорізької областей закликали якнайшвидше евакуюватися всіма доступними способами. Навіть через окупований Крим.

Зараз ви читаєте новину «Сіють паніку: російські терористи взялися погрожувати мешканцям Мелітополя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі