середа, 19 грудня 2012 17:56

Сергія Нагорного вигнали із власної квартири в центрі Києва, а прохід заварили металевим щитом

Сергія Нагорного вигнали із власної квартири в центрі Києва, а прохід заварили металевим щитом
Фото: gazeta.ua

Сергій Нагорний разом із своєю матір'ю Наталією Іванівною проживали на вулиці Великій Житомирській, 23. 5 грудня до них прийшли лікарі та міліціонери. Жінку забрали в Київську психіатричну лікарню. Чоловік пішов ночувати до своєї бабусі. Коли, 7 грудня повернувся до своєї квартири, то не зміг зайти. Двері були виламані, а прохід загороджував металевий щитом. Коли постукав і попросив відкрити невідомих людей, які були всередині помешкання, ті відмовили. Пояснили, що новий власник наказав нікого не впускати.

"Всі речі повикидали через вікно. Знесли стіну між кімнатами. Я відразу написав заяви у всі можливі інстанції: прокуратуру, УБОЗ, в МВС. Поки що ніякої допомоги не отримав. Коли маму забрали в лікарню, я злякався сам лишатись і пішов до своєї бабусі на Оболоні. А назад повернутись вже не зміг. Нові власники пояснили мені, що квартира продана. Тепер вона належить якомусь Андрію Григору з Луганської області. На контакт він не іде. Його номера телефону не маю. Не розумію, як продана, якщо ні я, ні моя мама ніяких документів не підписували", - розповів Сергій Нагорний.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Юлію Повх вигнали з квартири

Квартира № 5 була розділена на дві сім'ї. Нагорним належало дві кімнати. Ще одна була в користуванні інших людей. Ще коли Сергій жив у квартирі, сусіди намагались його вижити з помешкання.

"Жили якісь люди. Я з ними особливо не спілкувався. Одного разу вони викинули мій диван на вулицю, відрізали ванну. Я боявся з ними жити. Звертався в міліцію. Поки що нічого не доведено. В міліції лише порушили кримінальну справу за фактом викрадення моїх речей", - запевнив чоловік.

Сьогодні зранку Наталю Нагорну виписали з лікарні. Заступник головного лікаря Київської міської психоневрологічної лікарні №1 Дмитро Лєбєдєв запевнив, що жінку ніхто не затримував. Вона сама погодилась пройти курс лікування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Валерій Міщенко десять годин просидів на даху будинку

"Ми написали заяву в прокуратуру, аби вони взяли під контроль ситуацію із цією сім'єю. Тому що у їх квартири ніби то нові власники. Після цього Наталія Нагорна написала заяву, що добровільно погоджується пройти курс лікування. Відпустити її ми не могли. Вона ж в літньому одязі. Куди вона піде? Чи пустять її в квартиру - було невідомо. Ми не зацікавленні когось тут утримувати. Тепер, коли з'явився її син — виписали. Її діагноз не можу розголошувати, так як жінка не бажає, щоб я це робив. Скажу відверто, дуже часто трапляються випадки, коли у нервовохворих невідомі люди обманом забирають житло. Через це, ми постійно звертаємось у прокуратуру і пояснюємо ситуацію. Мовляв, такий-то громадянин потрапив до нас на лікування і у зв'язку із цим просимо проконтролювати, аби цим не скористались шахраї", - пояснив лікар.

В Шевченківському райуправлінні порушили кримінальну справу за фактом викрадення документів та грошей із квартири Сергія Нагорного. Подальших дій у розслідуванні правоохоронці не можуть проводити, оскільки, з їх слів, потерпілий не іде на контакт і не з'являється у райвідділ для дачі показань.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ніну Москаленко вигнали з будинку і звільнили з роботи

"Ми порушили кримінальну справу, але що робити далі, коли цей чоловік сам не хоче аби ми йому допомагали. Ось ми вже приїхали на місце, аби попросити проїхати разом з нами. Ми його відвезли б у відділок, а потім ще й підвезли б додому, але як бачите він цього не розуміє", - розповідає один із працівників Шевченківського райуправління. Називатись не хоче. Він та ще один його колега приїхали до лікарні, аби вмовити Сергія піти на зустріч і дати показання.

"Без нього ми не можемо дати хід справі. Потрібні його показання, далі треба провести очну ставку", - пояснив правоохоронець.

Зараз ви читаєте новину «Сергія Нагорного вигнали із власної квартири в центрі Києва, а прохід заварили металевим щитом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

50

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі