четвер, 22 вересня 2016 16:25

Селяни бунтують проти будівництва нафтобази

Селяни бунтують проти будівництва нафтобази
Фото poltava-dumka.info

Жителі села Яреськи Шишацького району на Полтавщині провели мітинг. Хочуть заборонити будівництво заводу для очищення бензину і зрідженого газу.

Про це повідомили в місцевій сільській раді.

"У мене є внуки, є діти. Хочу, щоб вони мали змогу дихати чистим повітрям. Я розумію, що хтось хоче заробити гроші, але не треба це робити за рахунок нашого здоров'я", - сказала Олена Чуб, місцева жителька.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За погроми ромів бунтівникам загрожує ув'язнення.

В сільській раді Яресьок не розуміють настроїв мітингувальників.

"Всі дозвільні документи на відкриття обладнання для очищення зрідженого газу у підприємства наявні. Сама нафтобаза розміщена поза межами села, поблизу немає житлових будинків. На даний момент цей міні-завод лише будується, тому говорити про екологічні наслідки рано. Знаю, що проти будівництва стали два депутати обласної ради, бо не хочуть мати конкурентів. Тому і підбурюють населення, хоча проти дуже маленька частина населення. Бо в сучасний скрутний час 20 робочих місць - це добре для села. Тим паче власники нафтобази готові йти на зустріч і запропонували нам самим вибрати необхідні фільтри і очисне обладнання, а вони його закуплять і встановлять на димові труби, - сказала Валентина Палівода, сілький голова Яресьок.

На сесії сільської ради вирішили заборонити подальше будівництво нафтобази.

Нагадаємо, що працівники свинокомплексу побились із селянами на Полтавщині. Місцеві жителі проти роботи ферми, бо псує екологію і нестерпно смердить.

Зараз ви читаєте новину «Селяни бунтують проти будівництва нафтобази». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі