пʼятниця, 04 жовтня 2024 17:12

Зараз ми маємо інформацію про загибель 93 наших бійців - Бєлоусов

Зараз ми маємо інформацію про загибель 93 наших бійців - Бєлоусов
Зараз ми маємо інформацію про загибель 93 наших бійців - Юрій Бєлоусов. Фото: lb.ua

Офіс генпрокурора має дані про страту російськими окупантами на полі бою 93 українських військовополонених.

"Зараз ми маємо інформацію про загибель 93 наших бійців, які були страчені саме на полі бою", - повідомив начальник Департаменту війни Офіса генпрокурора Юрій Бєлоусов в ефірі телемарафону "Єдині новини", пише Gazeta.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міноборони назвало кількість загиблих у російському полоні українців

Він зазначив, що 80% випадків страт українських військовополонених зафіксовано у цьому році.

"Тенденція почала з'являтися у листопаді минулого року, коли відбулися зміни у ставленні військовослужбовців РФ до наших військовополонених у гірший бік", - зауважив Бєлоусов.

3 жовтня було оприлюднено інформацію про страту українського військовополоненого.

"У Телеграм-каналах було поширено відео можливої страти ще одного військовослужбовця у зухвалій формі. Ми відразу з Головним слідчим управлінням СБУ зареєстрували ще одне кримінальне провадження", - сказав він.

"1 жовтня 2024 року у Telegram-каналах з'явилась інформація про ймовірний розстріл представниками ЗС РФ 16 українських військовослужбовців. За даними медіа, черговий воєнний злочин російська окупаційна армія вчинила в районі селищ Миколаївка і Сухий Яр Покровського району. На оприлюдненому відео зафіксовано, як під контролем ворога військовослужбовці ЗСУ, взяті у полон, вийшли з лісопосадки. Після того, як вони вишикувались в шеренгу, окупанти умисно відкрили по них вогонь на ураження. Поранених, які подавали ознаки життя, добили впритул автоматною чергою", - йдеться у повідомленні.

Зараз ви читаєте новину «Зараз ми маємо інформацію про загибель 93 наших бійців - Бєлоусов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі