четвер, 20 березня 2014 17:03

СБУ затримала російського шпигуна, який роками вивідував державні таємниці

СБУ затримала російського шпигуна, який роками вивідував державні таємниці
Фото: ipress.ua

Служба безпеки України затримала кадрового співробітника Головного розвідувального управління Генерального штабу Збройних сил РФ і громадянина Російської Федерації В. Макарова, повідомляє прес-служба відомства.

"Встановлено, що іноземець протягом двох років перебував на території України під чужими установчими даними, як громадянин України, і активно вербував наших громадян, переважно військовослужбовців, для отримання інформації, яка є державною таємницею", - йдеться в повідомленні.

СБУ повідомляє, що під прикриттям співробітника громадської організації "Антикорупційний комітет України" російський шпигун збирав компрометуючі матеріали корупційного характеру на посадових осіб держави і передавав їх у Росію для шантажу українських чиновників.

"20 березня в Чернігові зловмисник затриманий "на гарячому" під час отримання ним документації з грифом "секретно" стосовно новітніх систем самонаведення боєголовок. Згідно з висновком державного експерта з питань таємниці, документи, отримані іноземцем, відносяться до відомостей, розголошення яких створює загрозу національним інтересам і безпеці держави", - підкреслили у відомстві.

СБУ розпочала кримінальне провадження за ч.1 ст. 114 (шпигунство) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, вчора співробітники СБУ затримали трьох осіб, які підозрюються у створенні диверсійних груп на території Луганської області.

Зараз ви читаєте новину «СБУ затримала російського шпигуна, який роками вивідував державні таємниці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі