вівторок, 17 травня 2016 15:23

СБУ затримала профспілкового лідера за вимагання 100 тисячі доларів

СБУ затримала профспілкового лідера за вимагання 100 тисячі доларів

Служба безпеки України затримала в Києві одного із профспілкових активістів за вимагання 100 000 доларів. Про це повідомляється на офіційному сайті СБУ.

Як повідомляє джерело, мова йде про голову Всеукраїнського профспілкового об'єднання "Демократичні профспілки України" і Всеукраїнської профспілки працівників галузі земельних відносин України Дмитра Філіпчука. 100 тис дол він вимагав від представників Державної служби з питань геодезії, картографії та кадастру за те, щоб не проводити мітинг під стінами відомства. При цьому він посилався на те, що представляє інтереси учасників АТО в питанні одержання земельних ділянок.

Запланована акція протесту, за інформацією джерела, спонсорувалась колишніми директорами деяких державних підприємств, що входять до системи Держгеокадастру, звільненими за результатами фінансового аудиту, під час якого були виявлені факти розтрати державних коштів, а також колишніми керівниками підрозділів апарату Держгеокадастру.

У такий спосіб Філіпчук, прикриваючись громадським рухом і посилаючись на інтереси учасників АТО, намагався одержати подвійну вигоду, з одного боку будучи організатором пікету, а з іншого - вимагаючи кошти за його припинення. Профспілкового лідера було затримано під час спецоперації СБУ.

Відповідно до ст. 189 Кримінального кодексу України за вимагання передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до семи років.

Раніше Дмитро Філіпчук був відомий як ведучий телепрограми "Відкрита політика", що виходила на телеканалі ТОНІС під час передвиборної кампанії, звідки пішов зі скандалом, а також організацією групи підтримки проти зносу пам'ятника Леніну у Києві під час Революції Гідності в 2013 році.

Зараз ви читаєте новину «СБУ затримала профспілкового лідера за вимагання 100 тисячі доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі