пʼятниця, 02 травня 2014 17:28

СБУ з'ясувала ім'я ще одного лідера проросійських диверсантів

СБУ з'ясувала ім'я ще одного лідера проросійських диверсантів
Сергій Здрилюк. Фото: sbu.gov.ua

В рамках Антитерористичної операції СБУ контррозвідкою Служби безпеки України встановлено ім'я та прізвище одного з ключових учасників злочинної диверсійної групи "Стрєлка".

Про це йдеться у повідомленні, розміщеному на сайті СБУ.

Диверсантом з позивним "Абвер" ("Адлер"), який, за інформацією відомства фактично є правою рукою "Стрєлка", є громадянин РФ Здрилюк Сергій Анатолійович. Ця особа має також паспорт громадянина України.

"Здрилюк С.А народився 23 липня 1972 року на Вінниччині, тривалий час проживав у Криму. Саме на території АР Крим він пройшов спеціальну підготовку і 12 квітня 2014 року у складі групи "Стрєлка" прибув у Донецьку область для участі у масштабній диверсійній операції та тероризуванні мирного населення", - повідомляють у відомстві.

Службою безпеки з'ясовано, що "Абвер" разом з членами розвідувально-диверсійної групи у складі понад 30 осіб під командуванням Стрєлкова 13 квітня 2014 року вчинили озброєний напад на співробітників СБУ, під час якого загинув один співробітник СБУ і троє були поранені.

Також в СБУ стверджують, що встановлено причетність "Абвера" до викрадення у Донецькій області представників ОБСЄ.

В рамках кримінального провадження №22014000000000117 (частина 1 статті 258-3) СБУ вживає усіх заходів для затримання цього злочинця та притягнення його до відповідальності.

Зараз ви читаєте новину «СБУ з'ясувала ім'я ще одного лідера проросійських диверсантів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі