середа, 29 червня 2022 17:07

Спецтема: Війна Росії проти України

СБУ повідомила про підозру новій партії колаборантів

СБУ повідомила про підозру новій партії колаборантів
Колаборантам загрожує до 10 років позбавлення волі. Фото: Офіс генпрокурора

СБУ повідомила про підозри ще п'яти колаборантам, які допомагають Російській Федерації на тимчасово захоплених територіях.

Їм загрожує до 10 років увʼязнення, повідомив речник СБУ Артем Дехтяренко у Telegram.

Зокрема, перед законом постане "банкір", який у змові з російськими кураторами створив і очолив у Маріуполі псевдоутворення, що за своїм функціоналом нагадує так званий "Центробанк ДНР".

Крім того, СБУ підозрює ще двох колаборантів, які погодилися тимчасово очолити незаконні структури у Троїцькому та Сватівському районах Луганської області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чоловік змовився із загарбниками та очолив псевдоцентр зайнятості в ОРЛО

Також викрито депутатку Міловської селищної ради, яка представляла заборонену в Україні партію ОПЗЖ. Вона добровільно стала "заступником голови Міловської районної адміністрації ЛНР".

Ще одна прихильниця "русского мира" під час тимчасової окупації Херсона добровільно зайняла посаду так званого "начальника департаменту освіти і науки".

Також про підозру повідомили призначеній окупантами "голові комісії" з псевдореферендуму на Херсонщині, розповідає пресслужба Офіса генпрокурора.

Раніше підозрювана неодноразово брала участь у виборчих процесах за українським законодавством, очолювала Херсонську міську виборчу комісію.

Колишній викладачці Херсонської академії безперервної освіти повідомили про підозру у колабораційній діяльності. За даними слідства, колишня викладачка співпрацювала з російськими спецслужбами. Стала так званим "начальником департаменту освіти і науки військово-цивільної адміністрації" окупантів.

Зараз ви читаєте новину «СБУ повідомила про підозру новій партії колаборантів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі