вівторок, 01 листопада 2022 15:04

Спецтема: Війна Росії проти України

СБУ показала свіжу партію підозрюваних зрадників

Оголосили підозру проросійському очільнику Херсонського порту. Він допомагав окупантам перевозити боєприпаси на правий берег Дніпра

Для цього надав росіянам плавзасоби підприємства, повідомляє Служба безпеки України.

"Також "посадовець" брав участь у розграбуванні захоплених підприємств воднотранспортної галузі регіону для передачі викраденого майна на користь РФ", – йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Готував вибух на Одеській залізниці: зловили диверсанта воєнної розвідки РФ

Злочинцем виявився колишній чиновник Укрводшляху. У червні він добровільно пішов працювати на ворога.

У Херсонській області задокументували злочинну діяльність призначеного загарбниками гауляйтера селища Миролюбівка.

"З початку окупації села зловмисник з власної ініціативи допомагав загарбникам. Він надавав їм інформацію стосовно учасників АТО та українських правоохоронців. Водив представників окупаційної влади місцевістю, тим самим допомагаючи їм формувати логістику", – повідомляють у СБУ.

У Луганській області на колабораціонізмі викрили колишню директорку гімназії у Біловодську. Вона добровільно очолила ліцей, підпорядкований окупаційній адміністрації.

"За вказівкою агресора вона організувала "навчальний процес" з використанням російських "підручників" і "методичок", а педагогів направила на "перепідготовку" до РФ",– повідомила спецслужба.

Жінка агітувала дітей підтримати окупантів і приєднуватися до них. Закликала створювати осередки російською Юнармії.

Служба безпеки встановила місця перебування всіх трьох зловмисників, задокументувала їхні злочинні дії і проводить комплексні заходи для притягнення до відповідальності.

Автор: СБУ
  Оголосили підозру трьом колаборантам
Оголосили підозру трьом колаборантам

Служба безпеки продовжує викривати зрадників і колаборантів на тимчасово окупованих територіях України. В результаті слідчо-оперативних дій встановлені особи ще восьми організаторів незаконних "референдумів" в тимчасово захоплених районах Херсонської та Миколаївської областей.

Також СБУ знешкодила російську агентуру, очолювану чиновником з Миколаєва. Він передавав росіянам важливі дані про ЗСУ.

Зараз ви читаєте новину «СБУ показала свіжу партію підозрюваних зрадників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі