понеділок, 27 липня 2015 17:00

СБУ ліквідувала фейкову "республіку" на Кіровоградщині

СБУ ліквідувала фейкову "республіку" на Кіровоградщині

Служба безпеки України припинила діяльність групи, яка намагалася створити в регіоні фейкову "Кіровоградську народну республіку".

Про це йдеться в повідомленні прес-центру СБ України.

"З метою дестабілізації соціально-політичної ситуації на Кіровоградщині група осіб планувала організувати протестні акції і силові сутички з місцевими органами правопорядку. Для цього вони створили спільноту в одній з російських соціальних мереж.

Через них систематично поширювалися матеріали сепаратистського і екстремістського характеру, проводилася агітація проти чинної влади і підбурювання громадян до акцій протесту", - зазначили в СБУ.

Повідомляється, що під час обшуків у зловмисників вилучено підготовлені до масового поширення матеріали із закликами до повалення конституційного ладу і захоплення державної влади.

В рамках кримінального провадження за ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу) Кримінального кодексу України тривають оперативно-слідчі дії.

Зараз ви читаєте новину «СБУ ліквідувала фейкову "республіку" на Кіровоградщині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі