четвер, 28 листопада 2019 13:58

САП вручила підозру "хрещеному батьку контрабанди" Альперіну

САП вручила підозру "хрещеному батьку контрабанди" Альперіну
Вадиму Альперіну вручили підозру в організації контрабанди. Фото: facebook.com

Сьогодні детективи НАБУ повідомили про підозру організатору корупційної схеми на митниці, яка завдала державі збитків понад 77,7 млн. грн.

Про це повідомили у прес-службі Спеціальної антикорупційної прокуратури.

За процесуального керівництва прокурорів САП детективами НАБУ особисто вручили повідомлення про підозру бізнесмену Вадиму Альперіну.

Антикорупційні органи заявляють про його причетність до організації злочинної схеми, пов'язаної з розмитненням імпортованих в Україну товарів за заниженими цінами.

Дії підозрюваного, яке слідство вважає організатором вказаного корупційного злочину, кваліфікують як зловживання владою або службовим становищем.

Вирішують питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.

26 листопада повідомили про підозру у вчиненні злочинів, пов'язаних із махінаціями із розмитненням товарів, імпортованих в Україну, які завдали інтересам держави понад 77,7 млн грн збитків групі посадових осіб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Справа митників: НАБУ затримало 10 осіб

Зокрема, колишньому очільнику та п'ятьом службовцям однієї з регіональних митниць, колишній посадовиці Державної фіскальної служби України, а також трьом представникам комерційних компаній, задіяним у реалізації корупційної схеми.

Наразі про підозру у вчиненні вказаного злочину повідомили 11 особам. Злочин викрили в рамках розслідування махінацій із розмитненням товарів за участі посадовців ДФС та митниці, збитки від яких можуть сягати близько 500 млн гривень.

Слідчі дії тривають.

Правоохоронці затримали бізнесмена Вадима Альперіна, якого президент Володимир Зеленський назвав "хрещеним батьком контрабанди".

Зараз ви читаєте новину «САП вручила підозру "хрещеному батьку контрабанди" Альперіну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі