понеділок, 12 лютого 2018 02:53

"Літак увійшов в землю з повними баками пального": з'явилися перші результати розслідування катастрофи Ан-148

"Літак увійшов в землю з повними баками пального": з'явилися перші результати розслідування катастрофи Ан-148
Літак Ан-148 розбився об землю, а не в повітрі. Фото: Російська газета

Пасажирський літак Ан-148 "Саратовских авіаліній", що зазнав аварії в російському Підмосков'ї, ймовірно, зруйнувався від зіткнення із землею, а не в повітрі, як передбачалося раніше.

Про це повідомили в оперативному штабі на місці катастрофи, передає "Інтерфакс".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Камера зафіксувала момент падіння Ан-148 в Підмосков'ї

"Характер пошкоджень на землі, слід, залишений літаком в поле у ​​вигляді воронки, говорять про можливий сильний удар літака об землю. В свою чергу характер дефрагментації повітряного судна також свідчить про те, що руйнування сталося не в повітрі, а від зіткнення із землею" , - розповіли представники штабу.

За їхніми словами, "судячи з усього, літак увійшов в землю з баками, повними пального".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "703-й, він нам не відповідає": з'явився запис спроб диспетчерів зв'язатися з пілотами Ан-148

"На місці катастрофи відчувається сильний запах гасу, а надмірно дрібні фрагменти, що залишилися від літака, говорять про наявність потужного руйнівного фактора, можливо, у вигляді повних баків пального, при ударі літака об землю", - сказав співрозмовник.

Передбачається, що баки могли здетонувати.

У Підмосков'ї (Росія) розбився пасажирський літак Ан-148. На його борту за попередньою інформацією було 65 пасажирів та 6 членів екіпажу. Причини інциденту з'ясовуються. За попередніми даними, ніхто не вижив в авіакатастрофі. За словами першого заступника начальника Національного центру управління в кризових ситуаціях МНС Росії Ігоря Кутровского, в радіусі 1 км на місці авіакатастрофи були знайдені тіла двох загиблих і уламки фюзеляжу лайнера.

Зараз ви читаєте новину «"Літак увійшов в землю з повними баками пального": з'явилися перші результати розслідування катастрофи Ан-148». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі