неділя, 19 квітня 2020 16:26

Рятувальники пояснили, чому так довго гасять ліс на Житомирщині

Рятувальники пояснили, чому так довго гасять ліс на Житомирщині
Пожежникам важко гасити ліс. Фото: ДСНС

Рятувальники продовжують гасити лісові пожежі на Житомирщині.

Це відбувається довго, бо рятувальники не можуть дістатися до окремих осередків вогню через сильну захаращеність лісових масивів та відсутність доріг, передає УНІАН.

"Довготривалий процес гасіння лісових пожеж на території Житомирської області пов'язаний із неможливістю доступу особового складу до окремих осередків пожеж через сильну захаращеність лісових масивів та відсутністю доріг", - сказав директор Департаменту реагування на надзвичайні ситуації ДСНС України Володимир Демчук.

Для створення мінералізованих смуг та розчищення доріг використовують трактори лісогосподарських підприємств та важку інженерну техніку ЗСУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поліція шукає людей, які займаються підпалами: двох зафіксували на відео

"До ліквідації пожеж на території Житомирської області всього залучено 960 осіб та понад 150 одиниць техніки, з них від ДСНС – 185 чоловік особового складу та 43 одиниці техніки, в тому числі працює пожежна авіація – три літаки та пожежний потяг Укрзалізниці", - додав він.

Через пожежу в Житомирській і Київській областях, зокрема в Чорнобильській зоні, столицю спочатку затягнуло димом, а потім - смогом. Така ситуація триватиме кілька днів.

Зараз ви читаєте новину «Рятувальники пояснили, чому так довго гасять ліс на Житомирщині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі