вівторок, 09 червня 2015 13:18

Російські терористи гатять по Широкиному модернізованим "Градом-П"

Російські терористи гатять по Широкиному модернізованим "Градом-П"
Фото: kyiv.osp-ua.info

Російсько-терористичні війська мають на озброєнні установку "Град-П", яку авктивно використовують у районі Широкиного.

Про це в ході брифінгу повідомив речник Адміністрації президента України з питань АТО Андрій Лисенко, передає Gazeta.ua

"За інформацією українських представників у Спільному центрі координації та контролю, у районі селища Широкине бойовики в останні дні активно використовували установки "Град-П", також відомі як "Партизан". Це модернізація реактивної системи залпового вогню "Град", яка стріляє одиночними зарядами. Цю інформацію також підтверджує наша розвідка.

Статистика обстрілів наших позицій свідчить про те, що у Широкиному противник зосередив до 5 одиниць установок "Град-П". Через малі розміри та мобільність це озброєння дуже легко приховати, проте, з огляду на калібр та реактивний принцип дії, ці установки мають бути відведені від лінії зіткнення, що передбачено Мінськими угодами", - розповів Лисенко.

Речник Адміністрації президента також зазначив, що, понісши важкі втрати у ході нападу на Мар'їнку, бойовики змінюють тактику на цій ділянці оборони.

Зараз ви читаєте новину «Російські терористи гатять по Широкиному модернізованим "Градом-П"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі