середа, 02 червня 2021 13:04

П'яний священник кидався на поліцейських

П'яний священник кидався на поліцейських
П'яний священник УПЦ МП Василь Савка матюкав поліціянтів та вигукував антиукраїнські гасла. Фото: скрін з відео

За кермування в стані алкогольного сп'яніння правоохоронці затримали настоятеля храму святих Архангелів Михаїла та Гавриїла РПЦ в Україні в селі Балківці на Буковині Василя Савку.

Хоча інцидент стався у квітні, декілька відеороликів зі спілкуванням патрульних та п'яного священника з'явилися в мережі нещодавно.

Священника зупинили за порушення правил дорожнього руху: при виконанні маневру зміни смуги руху він підрізав легковик. Це побачили правоохоронці. Маневр був зафіксований на їхньому відеореєстраторі. Вони зупинили порушника. Участь в затриманні брали співробітники відділу тактичного оперативного реагування - їх можна побачити на опублікованих відеороликах.

На одному з відео священник ледь стоїть на ногах, визнає що "употрібляв без міри" та пропонує поліцейським "вирішити все на місці". На пропозицію подути в алкотестер погоджується, але дує слабо, тож прилад не спрацьовує.

А потім раптом стає агресивний та заявляє, що "прийдуть румуни і будуть *** всіх українців", супроводжуючи слова відповідними рухами.

Ще один відеоролик сповнений обсценної лексики, антиукраїнських висловлювань та образ на адресу правоохоронців - саме такий стиль спілкування обрав настоятель храму Російської православної церкви в Україні. Він називав себе румуном і молдаванином та жалівся, що тепер мусить служити в РПЦ в Україні.

"Нас зробили українской православной церквой. Нас ніхто не спрашував", - заплітаючись, розповідав чоловік правоохоронцям.

Вгамовували буйного священника щонайменше четверо поліцейських, довелося навіть надягти на нього кайданки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Брат глави РПЦ в Україні п'ять разів за пів року побував у суді через п'яне водіння

"Сволочь бандеровская! Хахол! Завтра я тєбя на колєні поставлю. Ти будеш у мєня по-руминскі розмовляти. Єслі не будеш знати руминскій, я тєбє пулю в лоб стрелю. Я румин, молдаван, ви не маєте права меня зупиняти... Мнє ср*ть на Україну! Потому что Україна ето зло", - заявляв нетверезий служитель церкви.

Визволяти попа приїхала жінка, яка назвалася його сусідкою. Заявила, що такого ніколи не було раніше, бо зазвичай чоловік чемний та не п'є. Вона намагалася забрати його додому. Поліцейські запропонували "вирішити все на місці" - пройти тестування на вміст алкоголю за допомогою мобільного алкотестера, скласти протокол та нарешті відпустити п'яницю додому. Натомість священник назвав правоохоронців нецензурним словом.

Поліцейські склали на священника два протоколи: за нетверезе водіння та дрібне хуліганство.

У селі Марківці Івано-Франківської області патрульні поліцейські затримали нетверезого водія-священника.

Автомобіль церковника рухався з несправними освітлювальними приладами. 38-річний водій ВАЗа погодився пройти тест на драгері на місці. Мав ознаки алкогольного сп'яніння. Згодом він почав уникати огляду і зізнався, що працює священником, а тест може бути позитивним, бо приймав святе причастя.

Зараз ви читаєте новину «П'яний священник кидався на поліцейських». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі