пʼятниця, 13 червня 2014 13:04

Розстріл десантників під кордоном могли організувати через "злив інформації" - ІО

Розстріл десантників під кордоном могли організувати через "злив інформації" - ІО
Фото: google.com.ua

Є серйозні підстави вважати, що засідка, у яку потрапив підрозділ 79-ї окремої високомобільної десантної бригади, була організована на підставі інформації, отриманої терористами з джерел у середовищі українських силовиків.

Про це у Facebook пише керівник Центру військово-політичних досліджень Дмитро Тимчук.

"Привертає увагу той факт, що з боку терористів в нападі на українських десантників брали участь снайпери, які демонструють високий рівень професійної підготовки. Це гостро ставить питання про наявність у сил АТО потенціалу для проведення ефективних контрснайперских дій", пише Тимчук.

Разом з тим, виникли деякі проблеми із застосуванням армійської авіації, що прибула на підмогу десантникам. Що ставить питання про необхідність організації більш тісної взаємодії між підрозділами, що беруть участь в АТО, і забезпечення умов для ефективного застосування авіації.

Також, за даними групи "ІО", місцевими терористами і російськими найманцями проводяться масштабні роботи зі створення та обладнання опорного пункту в районі залишеного українськими прикордонниками пункту пропуску "Должанський" на кордоні з РФ.

Тут активно проводяться інженерно-саперні роботи, обладнуються захищені вогневі точки. Оборонний потенціал даного району оборони терористів зростає фактично щогодини.

Нагадаємо, українські десантники потрапили у засідку біля кордону з РФ. За даними ЗМІ, є жертви.

 

Зараз ви читаєте новину «Розстріл десантників під кордоном могли організувати через "злив інформації" - ІО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі